Andreas på signeringsferd

Andreas Håtveit signerer sin bok Triksehopperen i Oslo fredag og i Geilo og Hemsedal lørdag.

Sist oppdatert 26. november 2014 kl 10.42
PÅ SIGNERINGSFERD: Andreas Håtveit signerer den splitter nye biografien Triksehopperen i Oslo fredag og Hemsedal lørdag. Foto: Christian Nerdrum
PÅ SIGNERINGSFERD: Andreas Håtveit signerer den splitter nye biografien Triksehopperen i Oslo fredag og Hemsedal lørdag. Foto: Christian Nerdrum

Fans, julegaveshoppere og andre interesserte kan få signatur og en prat med sudndølen, som i vår signaliserte at han la opp etter en strålende karriere.

– Vi er veldig spente på mottakelsen. Det er første gang det er laget en bok om en freeski-utøver, ikke bare i Norge, men også på verdensbasis tror jeg, sier ansvarlig redaktør Erlend Sande.

– Bok om meg????

Andreas Håtveit selv gleder seg til å dra på signeringsturné, og vise fram boka om han selv –som han syns ble veldig bra.

– Det er ganske crazy å bli skrevet bok om. Jeg er dyslektiker, og har ikke lest så mange bøker. I starten syns jeg det var veldig rart. Bok om meg liksom? Men jeg spurte både kona Elise, Bendik Øye og Øystein Bråten hva de syns om saken, og alle sa det var fett, så da var det bare å kjøre på. Heldigvis har boka stor skrift og mange bilder, sier Andreas, som har lest Triksehopperen flere ganger.

– Hva syns du om boka?

– Over all forventning! Thomas (Kleiven, forfatter, journ. anm.) og jeg har reist sammen i 10 år, og han har gjort en kjempejobb. For meg er det morsomste å lese om situasjoner vi har opplevd sammen, men som han skildrer fra en annen vinkel, og det er artig.

Lanseringsturné

Fredag ettermiddag klokka 18 er Håtveit å treffe på Oslo Sportslager. Lørdag formiddag klokka 11 er han på plass under åpningen av Fjellparken i Havsdalen på Geilo og klokka 16 finner du han på Skistarshop ConceptStore i Hemsedal Alpin Lodge. Geilo var stedet han dro for å kjøre park før han tok saken i egne hender hjemme i Sudndalen. I Hemsedal fikk han sin første smak på det internasjonale nivået, da han som fullstendig ukjent ble nummer to i en quarterpipekonkurranse i 2004 – bak Simon Dumont.

– Dette blir en fin liten lanseringsturné, og vi håper mange benytter sjansen til å hilse på Andreas. Boka er selvsagt høyaktuell for utøvere som har lyst til å vite hva som kreves for å nå verdenstoppen på twintipski. I tillegge er den interessant for alle som er glad i skikjøring, og den handler også mye om å velge sin egen vei i livet og stå får det du gjør. Konflikten med Skiforbundet, som det var fokus på i forrige uke, er bare en liten del av historien, sier Sande.

De som kommer, får muligheten til å se film og bilder fra karrieren til Håtveit, i tillegg til en prat med mannen som holdt seg i verdenstoppen i freeski i ti år.

Freeski-Norges første A-kjendis?

Andreas la opp som konkurransekjører etter OL i Sotsji, hvor han tok en imponerende 4. plass, men han er slett ikke ferdig på ski –i hvert fall ikke amatør.

– Jeg er minst like ivrig nå, om ikke mer. Jeg har bare hatt 2-3 dager på ski siden jeg knakk arma i vår, men de dagene var grådig gøy!

– Savner du livet som skiproff?

– Nei, det føles greit å være ferdig, men det er selvsagt kult å se tilbake på karrieren, særlig når den er samla i bokform.

Håtveit er i ferd med å bli Norges første frikjører på ski som blir mainstream-kjendis av typen A. Dette intervjuet ble gjort i en pause under innspillinga av TV-programmet Hvem kan slå Aamodt og Kjus, og i sommer var Andreas med på kjendis-reality-programmene 71 grader nord og Masterchef.

– Haha, det var aldri målet å bli kjendis, men det er jo gøy! Jeg er egentlig bare glad for alt som skjer jeg.

Norges nye skikjendis –og biografien om han- møter du fredag på Oslo Sportslager, og lørdag på Geilo og i Skistarshop ConceptStore i Hemsedal Alpin Lodge. De som kommer, får muligheten til å se film og bilder fra karrieren til Håtveit, i tillegg til en prat med mannen som holdt seg i verdenstoppen i freeski i ti år. 

Publisert 26. november 2014 kl 10.42
Sist oppdatert 26. november 2014 kl 10.42
Relaterte artikler

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue