Mannen som leder norgescupen i slopestyle, Vebjørn Svorkmo, er på plass i Fri Flyts ekspertpanel, sammen med Espen Bergh. Slik vurderer de de norske guttas finaleinnsats:

Andreas Håtveit (nr. 4):

Vebjørn: – Viser at han er sinnssykt stabil, er nok den som kjører mest stabilt og cleant av alle, men han mangler de største triksene for å hevde seg mer. Rart at ikke steppa opp mer på sistehoppet. Blir litt for enkelt med 10´ern. Men det er fortsatt jævlig bra, det var bare såvidt han ikke slo Goepper!

Espen: – Best av de norske. Men han måtte nok fått på en trippelflip for å nå pallen.

Aleksander Aurdal (nr. 7):

Vebjørn: – Jævla stabilt, bra teknisk, solide hopp, gode landinger og grabs, Aleks fikk underbetalt av dommerne!

Espen: – Syns sisterunnet hans var bedre enn Håtveits første. Holdt grabben hele veien på sin siste switch dobbel misty 12. Han fikk alt for lav score i siste run!

Øystein Bråten (nr. 10):

Vebjørn: – Han er ung og har mye å gå på. Blant de mest tekniske på rails, men burde kanskje droppa 450´en som han rota på i siste run. Burde heller gått for 270 der. 

Espen: – Steppa opp i finalen, ble vel for nervøs kanskje. Men det er tydelig at all treninga har gitt uttelling, Øystein kjører veldig bra. Uheldig på ett triks, ellers kjørte han knallbra! 

OL-vinner Joss Christensen:

Espen: – Beste jeg har sett noen gang. Viser at du ikke trenger være akrobat for å vinne, han kjører latterlig cleant, Joss vinner fullt fortjent!

Vebjørn: – Er jævla imponert, har kommet seg noe helt sinnssykt i år! Kjører teknisk og variert på rails, og gjør triks på hoppene ingen andre gjør. Ingen tvil om at det var rett å ta ut Joss foran Tom Wallisch.

..........................................

– Hva med Harlaut som gjorde butter trippel 16 på første hopp?

– Helt bra fram til landinga på sistehoppet, han kunne nok vunnet med perfekt landing der. Med tanke på  andre kjørere som gjorde enklere runs, så burde han kanskje fått bedre score, sier Espen Bergh.

Andreas Håtveit endte på en flott fjerdeplass, og er storfornøyd med egen innsats.

– Sjukt ass, helt rått å se kjøringa, kult at vi var tre norske i finalen. Fine forhold, store hopp, og ingen som har kjørt så bra noensinne. I dag var det gøy, sa Andreas Håtveit til TV2 etter finalen.

Resultater OL slopestyle 2014:

 1. Joss Christensen (USA) 95,8

 2. Gus Kenworthy (USA) 93,6

 3. Nick Gopper (USA) 92,4

 4. Andreas Håtveit (NOR) 91,8

 5. James Woods (GBR) 86,6

 6. Henrik Harlaut (SWE) 84,8

 7. Aleksander Aurdal (NOR) 81,1

 8. Russ Henshaw (AUS) 80,4

 9. Bobby Brown (USA) 78,4

 10. Øystein Bråten (NOR) 66,4

 11. Jossi Wells (NZL) 60,6

 12. Alex Beaulieu-Marchand (CAN) 21,4