Freeski-stjerne og tidligere X Games-vinner Andreas Håtveit har den siste uken skapt debatt etter et intervju med den kristne avisen Dagen. Til Fri Flyt sier Håtveit at han ble overrasket over vinklingen, og mener at homofili aldri var en del av intervjuet.

Debatten handler om en diskusjon rundt KRIKs spilleregler for ledere. Håtveit er klar på at samboere som lever utenfor ekteskap, eller homofile, ikke skal være ledere på leirene. Han mener når reglene skal opp til debatt bør de bli strengere, ikke slappere.

Annonse

Flere har reagert på uttalelsene - og lørdag formiddag publiserte helseminister Bent Høie (H), som selv er homofil, en kommentar med sterk kritikk mot Håtveit.

– Han sammenlikner det å ha en homofil leder på en leir for kristne, med å ha en instruktør som spiser kjøtt på en camp for veganere. En tydeligere beskjed om å være uønsket, er det lenge siden skeive barn og unge har fått. Fra det miljøet der de har vennene sine og dyrker sin viktigste interesse. En livsfarlig beskjed. Fortsatt er seksuell legning en hovedårsak til at barn og unge vurderer å avslutte livet sitt, skriver Høie på sin Facebook.

Andreas Håtveit om KRIK og homofili
KRIK: Andreas Håtveit er selv KRIK-leder, og mener spillereglene bør bli strengere. Foto: Thomas Kleiven

Håtveit er selv leder i KRIK, som blant annet arrangerer flere skicamper i løpet av vinteren. Håtveit er selv klar på at han ikke har noe imot homofili, men svarer slik på spørsmål fra Fri Flyt om hvorfor de ikke kan være ledere på KRIK-leire:

– Jeg ville ikke hatt problemer med å sende barna mine på en skicamp med homofile coacher. Men konflikten oppstår når det er en kristen sammenheng. Jesus er superklar på dette i Bibelen. Derfor kan ikke en homofil, eller en som har sex utenfor ekteskap for den saks skyld, være instruktør på en kristen camp. Rett og slett fordi det ikke går overens med Bibelen og kristne verdier, sa Håtveit tidligere denne uken.

Her er hele innlegget fra Bent Høie: