Se Bråten, Håtveit og Øye herje igjen!

Den legendariske webserien TGP er tilbake etter fire år – og Håtveit er kanskje bedre enn noen gang.

Sist oppdatert 22. oktober 2018 kl 19.39
STERK TRIO: Bråten, Håtveit og Øye samlet igjen i skibyen. Foran: En av tre Håtveit-gutter. Foto: Privat
STERK TRIO: Bråten, Håtveit og Øye samlet igjen i skibyen. Foran: En av tre Håtveit-gutter. Foto: Privat

TGP er en webserie fra Andreas Håtveit, Øystein Bråten og Bendik Øye. Det har gått fire år siden forrige episode – og siden da har Bråten vunnet OL, Håtveit blitt trebarnsfar og Øye student i Lillehammer. Men i dag kom altså episode 6, filmet i våres i Sudndalen.

Vi fyrte av noen spørsmål til Øye og fikk et ganske grundig svar tilbake. (Merk at intervjuet er gjort før episoden var ute.)

1. Hvordan kom dette i stand? Hvor lenge har dere tenkt på å lage en ny episode – og hvorfor skjedde det nå?
– Vi har vel lekt med tanken ganske lenge, at det hadde vært kult å gjenskape gleden fra glansdagene, selv om det helt frem til nå har stoppet med bare praten om det.
Andreas har jo hatt parken klar hver vinter, så vi har klart å klemme inn noen dager der alle tre hver vinter de siste årene. Da blir det jo gjerne til at man snakker om hva man gjerne skulle fått til. Ettersom Andreas har hatt parken oppe, og kjørt treninger med Geilo IL en gang eller to i uka, han jo sørget for å holde sitt eget nivå på stigende kurs. Noe som er sjukt nok i seg selv. Det er jo klart at når man egentlig har blitt bedre etter å ha lagt opp, så skjønner jeg godt at det frister å vise frem ferdighetene til andre enn bare enn treningsgruppa til Geilo IL.  
Samtidig har han vært ganske klar på at om han skal være med på et nytt prosjekt, så skal det gjøres ordentlig, og jeg tror det var da vi hadde en dag sammen i Skibyen i starten av påsken at han la fram planene om at han virkelig ville få til TGP 6.
Hvorfor det skjedde nettopp nå er vel mest på grunn av heldig timing tror jeg. Det var masse snø igjen i Sudndalen etter tidenes snøvinter, så der var vi heldige.
Andreas kunne også ta seg en uke fri fra jobb og Øystein kunne få klemt inn en uke hjemme rett etter Kimbo Sessions. I tillegg hadde jeg flaks med at mine eksamener først begynte uka etter.
2. Når ble det filma?
– 5-11 mai i vår. I motsetning til tidligere der vi har kunnet ta oss litt bedre tid, hadde vi denne gangen kun den ene uka der alt måtte gjøres og helst klaffe. Andreas er jo familiefar med tre gutter i hus, så tidsskjema så nok også rimelig annerledes ut enn hva det gjorde i når det gjaldt de andre episodene.
3. Hvor god er Håtveit nå, egentlig?
– Se filmen så forstår du. Jeg vil si at han er bedre enn da han slutta. Kanskje mest fordi han har så begrenset med muligheter til å kjøre ski, at når han først kjører, ja da skal det jammen meg kjøres! Og kjøres, det kan jeg skrive under på at det blir gjort. På rails og jibbing vil jeg påstå at han blir bedre for hver gang jeg ser han. Hadde du gitt han en uke dedikert til å kjøre hopp, tror jeg også han hadde vært minst like god som i 2014. Bare i vinter gjorde han diverse dobbelcorks på en ukentlig basis med Geilo IL.
4. TGP: Kan du nå fortelle alle hva det står for?
– Hmm, er det ikke litt av sjarmen at det fortsatt er litt hype rundt at få vet det? Kan vel si så mye som at navnet er noe som har fulgt Andreas fra lenge før Øystein og jeg kom inn i bildet. Det er heller ikke en religiøs betydning for de som skulle tro det.
5. Det har vært noen ville setup på TGP før. Var det noe slikt i år?
– Ja, det vil jeg si at det var. Det er i alle fall svært få av elementene du ville funnet i en vanlig terrengpark. Kan jo nevne et setup basert på en terning med fem øyne, eller dobbelkink-quarterpipe direkte tilbake til dobbelkink.
6. Er det klipp du er spesielt fornøyd med sjøl?
– Noe av det morsomste var faktisk å sette i gang med første setup, og da endelig å være i gang igjen. Den litt merkelige følelsen når det kjennes som om tiden har stått stille og at vi fortsatte der vi slapp, det var kult. Det første setupet vi bygde var den nevnte pipe X dobbelkinkvarianten, så det første shotet jeg fikk på det elementet var veldig kult å få til, kanskje mest på grunn av nostalgien, haha. Trikset er forøvrig kan kanskje kalles Railslide – cab blender lip – frontside 360 switchup?
Er jo også verdt å nevne at vi filmer alt selv, med unntak av et par klipp som er filmet av hjelpsomme kompiser. Øystein filma et klipp av meg der jeg kjører en rimelig tett bygget linje med rails, men til en forandring fra det klassiske TGP formatet uten så mye spinn og switch ups. Flyten i det klippet synes jeg kanskje er det feteste av meg i editen, mye takket være filminga.
Generelt er det mye fete klipp filmet av alle tre som er verdt å glede seg til!
Øystein gjør en sw 4 kombo som er helt vill, og Andreas har en flippvariant du ikke før har sett, og sikkert aldri får se igjen.
7. Er dere heeeelt sikre på at dette er den siste episoden?
– Det er vel for dumt å avskrive det helt. I alle fall med tanke på at Andreas fortsatt blir bedre og at Øystein til stadighet beviser hvor hinsides god han er på alt som har med ski å gjøre. Legger du til at jeg fortsatt synes skikjøring er minst like morsomt som da jeg var 15, så er i alle fall muligheten der.
Jeg kan jo bare uttale meg for min egen del, men jeg er ganske sikker på at om det plutselig dukker opp en mulighet igjen så vil det nok friste for alle.
Dessverre er jeg nok kanskje redd at vi må vente helt til Syver Håtveit (6) kan stille med egen part før tiden strekker til for Andreas, så mye som han har å sette fingrene i som trebarnsfar og arbeidskar.

Publisert 22. oktober 2018 kl 19.39
Sist oppdatert 22. oktober 2018 kl 19.39
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen