Det er Thomas Kleiven som skriver boka om Andreas Håtveit. Kleiven har fulgt sudndølen tett i 10 år og det er få som kjenner Andreas Håtveit bedre enn forfatteren selv.

– Andreas har en unik personlighet. Som skikjører finnes det ingen som han og måten han har kjørt sitt eget løp gjennom de siste 10 årene er imponerende. Både mannen selv og sporten han har vært med å definere fortjener helt klart en bok. Dette blir en reise gjennom hans liv og freeski sin barndom, sier Kleiven.

Annonse

Alt skal fram
I boka får du vite alt om både Andreas og skimiljøet han har vært en del av. Vi blir blant annet med til barndommen i Sudndalen, Snowjam i 2004 hvor han måtte mase seg til å få delta, USA i 2005 hvor han som tidenes outsider vant sin første internasjonale konkurranse, X Games-gullet i 2008, filminnspillinger med Poorboyz, tilværelsen under hasj-osen og OL-deltakelsen i 2014 i tillegg til mengder av private historier. Her skal alt frem.

Den ekstreme Andreas
Etter fjerdeplassen i Sotsji-OL ble Håtveit raskt en publikumsyndling og han stilte gladelig opp i TV-programmer i etterkant av de olympiske lekene. Men da det norske folk ville ha flere breie glis og idrettsglede valgte Andreas å legge opp. Avgjørelsen kom brått på for mange. Etter 10 år med flere hundre skidager i året skulle Håtveit nå legge skiene på hylla.
– Andreas er veldig ekstrem. Hvis han bestemmer seg for noe, går han hundre prosent inn, sier Kleiven.

Bli med å skrive historie
Har du en god Andreas Håtveit-historie eller er det noe du lurer veldig på? Kleiven åpner for innspill fra friflyt.no-leserne:
– Siden Andreas ikke husker alt selv er jeg særdeles interessert i å høre andre sine historier om Andreas Håtvet. Spesielt de historiene som ikke vanligvis kommer frem i media. Hvis noen har slike historier må de mer enn gjerne kontakte meg på facebook eller sende mail til thomaskleiven(at)hotmail.com. Dette er en sjanse til å være med å skrive historien om vår sport.

– Hva skal boka hete? 
– Navnet er ikke bestemt. Men ordene «Andreas» og «Håtveit» blir nok med i tittelen.

Boka som gis ut på Fri Flyt forlag vil bli den første biografien om en norsk skikjører i grenen twintip. Følg med på friflyt.no utover høsten for lanseringsdato og bokslipp.