– Helt rått

EURO X: Andreas Håtveit gir seg ikke med en X Games-bronse i år, men rasker like godt med seg to!

Sist oppdatert 15. mars 2012 kl 16.28
HEI BRONSE: To X Games-bronser på ett år er rimelig godkjent. Det blir noe å leike med for minsten som er rett rundt hjørnet. Foto: Siri Pallesen.
HEI BRONSE: To X Games-bronser på ett år er rimelig godkjent. Det blir noe å leike med for minsten som er rett rundt hjørnet. Foto: Siri Pallesen.

Som nummer én ble det drama fra start da to tilskuere forvilla seg ut i løypa da Andreas Håtveit var midt i første 12-er. Om det var et forsøk på streaking er uklart, men det var rævva et. Kaktus kommer i posten!

Uansett var det hell i uhell for veteranen, som fikk en revert på første hopp, men plutselig fikk en nytt forsøk.

– Jeg innrømmer at jeg var litt heldig der, haha. Men jeg klager jo ikke, sa Andreas, som lå som nummer fire etter første run.

I andre steppa han opp enda ett hakk med et som vanlig teknisk run: 360 switch up til 450 av på railsa. Høyre dobbel 12 mute, switch dobbel 12, venstre dobbel 10 på hoppene, og 50 50 switch up til 270 ut på siste rail.

Da var det bare å vente på James Woods, Joss Christensen og Russ Henshaw. Woodsy sniker seg såvidt bak, med 0.24 poeng. Christensen leverer sitt beste run med 86.33, men det holder bare til 7.plass, og da Henshaw misser har Andreas gjort det igjen - sju X Games medaljer er det ikke mange som kan spikre på veggen!

– Det er helt rått, og totalt uventa når du ser på kjøringa her i dag. Jeg syns jo jeg kjørte bra for tre dubs og to av dem 12-ere er der ikke hver dag gamle Håtveiten leverer, haha. Litt synd at Russ missa, men han tåler det, og kommer garantert sterkt tilbake. Det her er sinnsykt, sa stjerna som selv om han kun hadde bronsen rundt halsen scoret han uten tvil høyest på goggle-skille i finalen.

FRI FLYT GRATULERER!

Intervju og film kommer!

Publisert 15. mars 2012 kl 16.28
Sist oppdatert 15. mars 2012 kl 16.28
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen