– Jeg har mange venner som er både homofile og andre som er samboende utenfor ekteskap. Og det er helt greit, jeg er veldig glade i dem! Men i kristne sammenhenger syns jeg ikke de kan opptre som trenere eller forbilder. Det kan sammenlignes med veganere. Du kan jo ikke ha en som spiser kjøtt som instruktør på en camp for veganere heller, sier Håtveit til Fri Flyt.

Annonse

Han vakte oppsikt da han i et intervju med avisen Dagen uttalte at han er bekymret for hvor man setter standarden for ledere i KRIK (Kristen Idrettskontakt, hvor Håtveit selv er instruktør, journ. anm.). 

– Jeg forstår at vi trenger ledere, og er avhengig av at folk stiller opp, men jeg mener at det viktigste er at lederne er grunnfestet i troen. Etter at jeg ble far selv, har jeg blitt mer bevisst på at ledere er forbilder. På leir er lederne ofte de tøffeste og de som man ser opp til. Da må vi ikke ha slappe kriterier for hva lederne tror på. KRIK burde heller stramme inn kravene vi setter til dem som har lederposisjoner, sa Håtveit til avisa.

Overfor Fri Flyt understreker firebarnsfaren at homofili aldri var tema under intervjuet med Dagen.

– Jeg ville ikke hatt problemer med å sende barna mine på en skicamp med homofile coacher. Men konflikten oppstår når det er en kristen sammenheng. Jesus er superklar på dette i Bibelen. Derfor kan ikke en homofil, eller en som har sex utenfor ekteskap for den saks skyld, være instruktør på en kristen camp. Rett og slett fordi det ikke går overens med Bibelen og kristne verdier, sier Håtveit.

– Hva er du mest bekymret for hvis det skulle skje; at barna dine blir påvirket eller er det et verdispørsmål?

– Begge deler. Jeg ville sendt barna mine på en annen sommerleir hvis det var tema.

– Din gamle konkurrent Gus Kenworthy vakte oppsikt da han kom ut av skapet i 2015. Hvordan opplevde du det?

– Jeg tenkte ikke så mye på det. Gus er en hyggelig type som jeg har veldig respekt for, og det med legning var liksom ikke så relevant.