Gus Kenworthy ut av skapet

En av verdens beste slopestyle- og halfpipekjørere, Gus Kenworthy står fram som homofil i et Facebook-innlegg.

Sist oppdatert 22. oktober 2015 kl 18.03
HISTORISK JIBBER: Skistjerna Gus Kenworthy står fram som homofil. Foto: Peter Morning
HISTORISK JIBBER: Skistjerna Gus Kenworthy står fram som homofil. Foto: Peter Morning

Det melder amerikaneren på sin facebook-profil. Dermed er Kenworthy den første, internasjonale frikjøringsprofilen som kommer ut av skapet. Slik formulerer han starten på innlegget sitt på Facebook –oversatt fra engelsk:

– Jeg er homo. Wow, det føles godt å skrive disse ordene. I mesteparten av livet har jeg vært redd for å omfavne denne sannheten om meg selv. Men i det siste har jeg kommet til et punkt hvor smerten ved å holde fast på løgnen overgår frykten for å komme ut av skapet, og jeg er stolt av å endelig kunne senke skuldrene og stå fram.

Videre skriver Kenworthy at han har strevd med erkjennelsen av legningen sin siden han var liten, men at aldri har vært i tvil. Les resten av det åpenhjertige innlegget hans her.

Genworthy skriver blant annet at han sleit tungt med å akseptere legningen sin, og at han til tider var så frustrert og deprimert at han tidvis har vært suicidal -særlig i perioden da han ble proff skikjører som 16-åring.

Kenworthy ble nummer to i slopestyle under OL i Sotsji, han har en bronse fra Euro X Slopestyle i Tignes, gull i Dew Tour og to gullmedaljer fra New Zealand Winter Games, i både slopestyle og halfpipe. Han ble født i England, men vokste opp i Telluride, Colorado.

RS314857_012215WXG_AspenMSkiSlopestyleElim011
RS314857_012215WXG_AspenMSkiSlopestyleElim011

ALLSIDIG: Gus Kenworthy er i verdenstoppen i både halfpipe og slopestyle. Her er han i aksjon under årets X Games. Foto: Filip McCririck

Publisert 22. oktober 2015 kl 18.03
Sist oppdatert 22. oktober 2015 kl 18.03
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen