/ Skate

White får skateboard-kritikk

Kjørte "kjedelig", med ti år gamle triks, vant ikke og trakk seg fra siste konkurranse i sommer-X Games.

Sist oppdatert: 5. august 2010 kl 13.25
KJEDELIG? White sine fans mente han burde vunnet, men ekspertene synes det var kjedelig.
KJEDELIG? White sine fans mente han burde vunnet, men ekspertene synes det var kjedelig.
Lesetid: 2 minutter

Summer X Games 16 gikk av stabelen forrige uke og verdens mest dekorerte X Games-deltager dukket deltok som vanlig. Sommerhobbyen til OL-vinneren er å være en av verdens beste i vert-skating, og gir blant annet ut et skateboard-spill i år.

White har tidligere X Games-gull i vert-ramp og selv etter en krevende OL-sesong tok han utrolig nok sølv i helgen, bak kanadiske Pierre-Luc Gagnon (PLG).

White gikk stort, med spektakulære rotasjoner, og X Games-forumet gikk varmt av bitre fans som mente White burde vunnet.

– Folk har gjort de rotasjonene i ti år

På bloggen til ESPN Snowboard gjengis en forklaring fra på hvorfor Pierre-Luc Gagnon(PLG) vant sitt tredje X Games gull på rad, skrevet av ESPN sin Skateboard-redaktør Adam Salo:

– PLG sin poengsum burde vært høyere. Det Shaun er god på er snowboard-greia: spin to win. Han er som en tornado. Tydeligvis betyr det mye i olympisk snowboard, men på skateboard gjør det ikke det. Ja, Shaun gjør mye spins, men folk har gjort de rotasjonene i ti år. PLG sine triks er oppdaterte, triks som er tekniske, nollie cab heelflip som er mye mer imponerende enn triks som ble funnet opp på 80-tallet. Shaun gjør de om og om igjen og folk blir imponert, men hvis en annen hadde gjort ti kickflipper på rad, hadde folk synes det var kjedelig.

White trakk seg

Rødtoppen fra Carlsbad, Califronia er som regel pottesur om han ikke vinner. OL-vinneren trakk seg fra den påfølgende best trick-konkurransen uten noen som helst forklaring eller pressemelding, og lenge var det spekulert at det var fordi han ikke vant. I ettertid har det vist seg at han hadde pådratt seg en ankelskade.

Prøvde ikke 1080

Det var lenge spekulert i om White skulle overgå skate-mentor Tony Hawk sin 900 fra 1999, som fortsatt er den største rotasjonen landet av en skateboarder. ESPN har registrert at White har forsøkt 1080 hele 51 ganger tidligere i konkurranse uten å lykkes, men til manges store skuffelse prøvde han ikke på ny i år.

Kanadiske Gagnon som vant ble den første vert-skateren i X Games-historien som har vunnet tre gull på rad. Han kjørte svært teknisk og landet blant annet en kickflip mctwist.

Ekspertene var allerede før X Games klare på at White ikke kom til å slå tekniske Gagnon, forståelig nok ettersom det kun er noe han driver med på sommeren:

Publisert 4. august 2010 kl 13.44
Sist oppdatert 5. august 2010 kl 13.25
annonse
Relaterte artikler
OLLIE: I starten kan det være lurt å lære seg bevegelsene man må gjøre med føttene på flatmark. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Fri Flyts skateskole - slik gjør du ollie

Skaternes ollie: – En tålmodighetsprøve

Tonje Pedersen gjør kickflip
Slik lærer du kickflip - Fri Flyts skateskole

Kickflip: – Et triks jeg gjør veldig mye

Lær deg boardslide med Fri Flyts skateskole

Boardslide: – Krever mye øving

Lær deg å skate miniramp med Fri Flyts skateskole

Miniramp: – Det viktigste er å stole på seg selv

Lær deg frontside 180 med Tonje Pedersen

Slik gjør du frontside 180 på skateboard

Lær deg skateboardtriks med Tonje Pedersen

Slik gjør du shuvit på skateboard

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen