Når man kan både ollie og frontside 180, og har kjent på «sklifølelsen» i miniramp, kan det være på tide å prøve en boardslide.

I videoen over forklarer Taklo at boardslide er et triks der man bare må prøve seg litt fram og eksperimentere med farten og hvordan man hopper opp på railen.

Om du har lyst til å lære deg boardslide på en tynn rail eller en curry, kan du bestemme selv, men det kan være en fordel å hoppe opp på en liten curb i starten for å få følelsen av hvordan man gjør en boardslide.

Balanse er nøkkelen

Det er viktig å finne ut hvor langt bak og eller foran man skal lene seg.

– Om du lener deg for langt bak, vil du falle bakover. Hvis du lener deg for langt fremover, vil railen fort stoppe å gli. Men med en gang man finner balansen, vil mye av dette gå helt naturlig, sier Taklo.

Det kan også lønne seg å sette litt trykk på bakfoten når man skal ut av railen, samtidig som man snur skuldrene tilbake til der de var før du hoppet på railen.

Veldig individuelt

– Boardslide er et triks som generelt krever veldig mye øving, og her vil det være forskjellig fra person til person.

– Noen foretrekker lite fart, andre foretrekker mye, noen foretrekker en rail og andre foretrekker en curb. Her er det bare å prøve seg fram.

NB: Johannes Taklo har skatet i mange år og er en veldig god skater, vi vil anbefale alle å skate med hjelm.

Se videoen øverst i artikkelen for å komme i gang med grunnleggende skating.

Dette er pensum i Fri Flyts skateskole: