Adil Dyani som ble den første norske profesjonelle skateren etter å ha blitt verdensmester i ”High Air” i 1995, har en lang karriere bak seg. Han er en av bare 12 skatere som har kjørt OL, og har vunnet flere mesterskap og satt flere rekorder.

I 2013 satte Adil Dyani rekord i høyeste ”Bomb drop” på skateboard, da droppet han 9,39 meter i fritt fall. Denne gangen vil han over 10-metersmerket.

– Den som klarer å bryte 10 metersbarrieren uten noe festet til kroppen, vil være den eneste på jorden som noen gang har gjort det, for det vil bare skje én gang.” Sier Dyani.

–Skateboarding handler ikke om rekorder. Men 10 meter er en seriøs rekord og fritt fall delen virker interessant, jeg vil at skateboarding skal være først med å oppnå dette. 10 meter “droppet” åpner opp et nytt kapittel i skatingen min, jeg har hatt lyst til å oppnå dette i så lang tid at jeg ikke kan vente med å gjøre det! 

Daglig leder og ’storesjef’ for Ekstremsportsveko Kjetil Kriken er glad for å få være vert for rekordforsøket.

– Verdensrekordforsøket til Adil Dyani er noe av det større innen sportslige rekorder i Norge, og kanskje verden på lang tid. Prosjektet til Adil var ettertraktet over hele verden, så vi er glad han hadde Ekstremsportveko som førstevalg når han skulle finne partner og lokasjon for dette prosjektet.