/ Skate

Adil Dyani sitt rekordforsøk kickstarter Veko

Skateveteran og tidligere WCS deltager Adil Dyani kickstarter festivalen med nytt rekordforsøk i høyeste "Bomb drop" under Ekstremsportveko.

Sist oppdatert: 21. juni 2018 kl 13.12
ADIL: En ekte råskalle av en ekstremsportsutøver skal nok en gang prøve å sette rekord.
ADIL: En ekte råskalle av en ekstremsportsutøver skal nok en gang prøve å sette rekord.
Lesetid: 2 minutter

Adil Dyani som ble den første norske profesjonelle skateren etter å ha blitt verdensmester i ”High Air” i 1995, har en lang karriere bak seg. Han er en av bare 12 skatere som har kjørt OL, og har vunnet flere mesterskap og satt flere rekorder.

I 2013 satte Adil Dyani rekord i høyeste ”Bomb drop” på skateboard, da droppet han 9,39 meter i fritt fall. Denne gangen vil han over 10-metersmerket.

– Den som klarer å bryte 10 metersbarrieren uten noe festet til kroppen, vil være den eneste på jorden som noen gang har gjort det, for det vil bare skje én gang.” Sier Dyani.

–Skateboarding handler ikke om rekorder. Men 10 meter er en seriøs rekord og fritt fall delen virker interessant, jeg vil at skateboarding skal være først med å oppnå dette. 10 meter “droppet” åpner opp et nytt kapittel i skatingen min, jeg har hatt lyst til å oppnå dette i så lang tid at jeg ikke kan vente med å gjøre det! 

Daglig leder og ’storesjef’ for Ekstremsportsveko Kjetil Kriken er glad for å få være vert for rekordforsøket.

– Verdensrekordforsøket til Adil Dyani er noe av det større innen sportslige rekorder i Norge, og kanskje verden på lang tid. Prosjektet til Adil var ettertraktet over hele verden, så vi er glad han hadde Ekstremsportveko som førstevalg når han skulle finne partner og lokasjon for dette prosjektet.

Publisert 22. juni 2018 kl 07.00
Sist oppdatert 21. juni 2018 kl 13.12
annonse
Relaterte artikler
Lær deg å skate miniramp med Fri Flyts skateskole

Miniramp: – Det viktigste er å stole på seg selv

Lær deg boardslide med Fri Flyts skateskole

Boardslide: – Krever mye øving

OLLIE: I starten kan det være lurt å lære seg bevegelsene man må gjøre med føttene på flatmark. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Fri Flyts skateskole - slik gjør du ollie

Skaternes ollie: – En tålmodighetsprøve

Lær deg frontside 180 med Tonje Pedersen

Slik gjør du frontside 180 på skateboard

Lær deg skateboardtriks med Tonje Pedersen

Slik gjør du shuvit på skateboard

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen