Når du har fått god brettkontroll og ollien sitter, er det ofte fristende å gå rett på kickflipen, men det er ofte lurt å lære seg enklere triks som å ta 180, shuvit og skate ramp først. Derfor er kickflip det siste trikset i Fri Flyts skateskole.

– Kickflip krever veldig mye øving, jeg sto selv i timesvis på verandaen bare for å lære meg hvordan jeg skulle flippe brettet.

Ellers er den største forskjellen på en kickflip og en ollie at man sparker foten ut på siden av brettet istedenfor å sparke den oppover.

Steg for steg

Istedenfor å gå rett på kickflipen og forsøke å lande på brettet, kan det være lurt å øve seg på å flicke (snurre) brettet, uten å lande på det.

En vanlig feil er at folk flicker brettet nedover eller rett opp, men man skal flicke brettet rett frem langs siden.

– Kickflip ligger veldig mye i ankelen. Hvis du ser noen har ankelen bøyd på kickflip, så er det fordi de bruker musklene i ankelen til å flicke brettet, forklarer Pedersen.

Når du har fått bevegelsen med ankelen, så kan du ta det videre til neste nivå: Holde bevegelsen samtidig som du hopper og forsøker å lande kickflipen.

NB: Tonje Pedersen har skatet i mange år, og er en tidligere profesjonell skater, vi vil anbefale alle å bruke hjelm når de skater.

Se videoen øverst i artikkelen for å lære deg kickflip (vi beklager for en del vind på videoen).

Dette er pensum i Fri Flyts skateskole: