Brasilianske Kelvin Hoefler skatet fullstendig overlegent under den siste av årets X Games-finaler i Skur 13 i Oslo. Han sikret seg dermed sitt andre X Games-gull i karrieren, og var forøvrig også den eneste i startfeltet som tidligere har vunnet konkurransen.

– Dette er mitt andre X Games, så jeg kan ikke tro jeg har klart to gull, sier Hoefler etter konkurransen.

Nærmest å slå han var supertalentet Jagger Eaton (17) fra USA som skatet i bar overkropp for anledningens skyld. Eaton har forøvrig vært med i X Games siden han var 13 år, da i Big Air. Bronsen gikk til Felipe Gustavo 

Hermann Stene var Norges eneste skater i finalen, etter å ha tatt seg til finalen på imponerende vis fredag. Han ble dermed historiens første nordmann i en X Games-finale i skateboard street. Dessverre ville det seg ikke for hjemmefavoritten (fra Larvik) i finalen, og Stene endte til slutt på 7. plass. 

Tidligere søndag ettermiddag kjempet åtte skandinaviske skatere om en plass i finalen sene. Der stakk finske Jaakko Ojanen av med seieren med 86 poeng. Norske Petter Brunvatne fra Høvåg utenfor Kristiansand var nære å slå finnen, men endte på tredjeplass med 81 poeng.

Hoeflers gull sikret forøvrig dobbelt brasiliansk gull i årets X Games i Norge, etter at Leticia Bufoni tok gull fredag kveld.

Resultater skate finale:

1. Kelvin Hoefler
2. Jagger Eaton
3. Felipe Gustavo
4. Yuto Horigome
5. Sean Malto
6. Luan Oliveira
7. Hermann Stene
8. Jaakko Ojanen

Resultater nordisk kvalifisering:

Skjermbilde 2018-05-20 kl. 19.45.19
Skjermbilde 2018-05-20 kl. 19.45.19

Se bilder fra søndagens X Games her: