/ Skate

Hvordan skate miniramp - Fri Flyts skateskole

Miniramp: – Det viktigste er å stole på seg selv

Har du kommet godt i gang med skating og har god kontroll på brettet? Da kan det være fristende å lære seg litt rampskate. Se videoen av Johannes Taklo som viser og forklarer.

Sist oppdatert: 21. juni 2024 kl 06.00
Lesetid: 3 minutter

– Det første du skal gjøre når du skal lære deg å skate en miniramp er å lære deg å skate fram og tilbake i buen, både framlengs og baklengs, forklarer Taklo i videoen.

Videre viser han fordelen av å ha bakbeinet mot tailen av brettet og frambeinet oppe ved skruene, da får man best balanse.

– Man må også forflytte vekten sin frem og tilbake inn i buen når man skal opp og ned i rampen, sånn at man ikke ender frampå eller bakpå.

Her er det viktig bøye knærne sine, står du med strake bein gjør du det vanskeligere for deg selv.

Fri Flyts skateskole Johannes Taklo
ØVELSE GJØR MESTER: Frontside kickflip er kanskje ikke det første trikset man lærer seg i miniramp, derfor kan det være lurt å lære seg de enkle triksene først. Foto: Fredrik Ouren Jostad

Drop-in

Noe av det skumleste man kan lære seg på skateboard er å droppe inn i rampen, allikevel er det egentlig - som Taklo forklarer i videoen - ganske enkelt.

– Det viktigste er å lene seg godt nok fremover og virkelig stole på at man kommer seg ned i buen.

Videre er det viktig å ha en god stance, noe som også forklares i videoen. I tillegg til stancen er det viktig at man lener seg godt nok fremover og ikke nøler, for da kan man fort ende opp på bakhjulene, og deretter på ryggen.

Kickturn

Dette «trikset» vises og forklares i episode nummer én av Fri Flyts skateskole.

Kickturn er enkelt forklart at man snur seg i rampen. Dette er for å skape fart og komme seg til andre siden av rampen.

Her er det akkurat som på drop-in viktig å lene seg godt nok frem, og stole på seg selv. Husk også at kickturn kan øves inn på lettere elementer før man tar det over til minirampen.

Rock to fakie

Om du føler deg komfortabel med å skate begge veier og droppe inn, kan man forsøke en rock to fakie. Man kjører med brettet opp mot copingen (metallet på rampen), legger truckene over - før man løfter brettet opp igjen og kjører baklengs ned buen.

Her er farten et viktig hjelpemiddel sånn at man får lagt brettet over dopingen. Har du ikke nok fart kan du fort sette deg fast, og har du for mye fart vil du ende opp med å hoppe opp på rampen istedenfor.

Tailstall

Når du kommer baklengs ut av rock to fakien, er det ikke unaturlig at man vil opp i en tailstall.

En tailstall er at man kjører opp buen feil vei, og setter tailen ned på copingen. Man kan selv velge hvor lenge man vil stå på tailen før man velger å droppe ned igjen.

Snarveien til å lære seg tailstall er å ta gradvis mer fart i buen ved hjelp av å pumpe fart med knærne, helt til du kommer deg til toppen av copingen.

Sett alt sammen

Når du har lært deg alle disse grunnleggende ramptriksene er det bare å sette de litt sammen sånn at man kan kjøre ulike runs i rampen.

Videre kan du også lære deg nye triks, som for eksempel en axelstall eller rock and roll som Johannes viser i videoen.

NB: Johannes Taklo har skatet i mange år og er en veldig god skater, vi vil anbefale alle å skate med hjelm.

Se videoen øverst i artikkelen for å komme i gang med grunnleggende skating.

Dette er pensum i Fri Flyts skateskole:

Publisert 4. juli 2023 kl 11.08
Sist oppdatert 21. juni 2024 kl 06.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen