– Planen er butikk i Los Angeles til neste sommer. Byen er jo på mange måter stedet hvor alt startet innenfor skateboarding og er både Dogtown guttas hjemsted og verdensbasen for skateboard utvikling, sier eier Frode Goa til Fri Flyt.

Men inntil han flytter til Los Angeles for å åpne butikk blir han boende i Oslo.

– Er utrolig bra å være i Oslo, mye bra plasser å drive med filming og skating. Også er det veldig kjekt å være i nærheten av der ting skjer.

Historien om Shit går tilbake til 1996, året da Frode gikk på folkehøyskole og pyntet med både rød hanekam og neglelakk. På besøk hos venner møtte han Kim Stokke som noen år senere var med på å starte opp skateboardmerket.

– Jeg møtte Kim ved en tilfeldighet. Vi kom fantastisk godt overens og bestemte at vi bare måtte gjøre noe kult sammen.

I 2000 flyttet Kim til Stavanger for å dra i gang planene.

Logoen ble skapt nokså umiddelbart, mens det noe kontroversielle navnet kom opp under en brainstorming, og ble valgt ved en tilfeldighet. Vi søkte opp Shit på nettet og da det eneste som kom opp var hardporno forstod vi at det ikke var noen som allerede hadde et merke ved navn Shit. Så da bestemte vi oss for det.

I begynnelsen ble Shit logoen trykket på Fruit of the Loom t-skjorter og firmaet drevet fra hybelen. Men etter hvert ble det både kontor og butikk.

– Vi tilbrakte mange timer med å klippe av logoer og sy på våre egne. Men etter hvert måtte vi begynne å produsere klær selv.

Butikken i Stavanger er blitt kjent for sitt interessante interiør, som passer en skatebutikk.

– Jeg ville skape en butikk som er mer enn bare klær på hengere. Det har vi gjort i både Stavanger og Oslo.

Med longboard laget av bambus, smykker av resirkulerte skateboard og klær som er produsert på en etisk og miljøansvarlig måte er Frode godt fornøyd. Han har ikke bare dratt i gang sitt eget skateboard merke, men også levd en drøm som har gått over alle forventninger

– Målet var en million i omsetning. Den dagen det skjedde forstod ingen hva som hadde skjedd.

Siden den gang har ting gått slag i slag for Frode, og på tross av at han nå driver Shit alene har han klart seg bra.

- For meg har selvgjort vært velgjort. Nå prøver jeg heller å vare en kul sjef for de ansatte, sier skateren fra Stavanger.