– Løypa er kort og ikke så krevende, men det gjør det bare enda morsommere. Det blir ganske jevnt og man kan lett gi alt inn svingene i jakten på den beste plasseringen. Jeg garanterer hard og underholdene konkurranse, og spenning for både kjørere og publikum. Gleder meg til å treffe mange glade mennesker til en rå dag på Kongsberg, sier arrangør Marius T. Jørgensen, som drar i spakene i helga sammen med Kongsberg sidelengsklubb.

Konkurransen foregår i en bakke som ikke er alt for vanskelig, nedover Gasellveien i Kongsberg teknologipark. Farten er moderat, maksimalt opp mot 50/60 kilometer i timen, og ifølge arrangøren kreves ikke perfekte bremseskills for å ha det moro her.

Annonse

– Dette er kanskje et av de beste racene en nybegynner kan prøve seg i for å pushe grenser sammen med andre, og kunne kjøre en sikret løype med venner og likesinnede, samt få race-erfaring. Løypa er cirka 500 meter lang, og består av en venstre hårnål, en lang slak venstre ned mot en høyre hårnål og en S-sweeper før mål, sier Jørgensen.

Mer info om arrangementet finner du her! 

Se video fra 2013: