Den nye, og velfortjente Norgesmesteren i senior street, Gustav Tønnesen (16) var en forventet favoritt lang tid i forveien av årets konkurranse. Dette er blant annet basert på hans resultater fra fjorårets mesterskap, og ikke minst prestasjoner i andre konkurranser. Fjorårets holder av NM-tittelen, Henning Braaten uttalte før årets konkurranse at han tippet Tønnesen som årets vinner, og hans tese stemte bra. 16-åringen fra Egersund la ned teknisk, stor og spektakulær skating i ypperste klasse under gårsdagens finale i Stavanger. Nivået var skyhøyt, men Tønnesen viste seg fra starten av å hevde seg i en klasse over de fleste.

Generasjonsskifte

Seniorklassen i Norgesmesterskapet går fra 16 år og oppover. Tønnesen har som en av de yngste deltagerne i klassen konkurrert mot over 60 deltagere, der alderssnittet ligger fordelt mellom 16 – 30 +. Den yngre garden er virkelig i ferd med å bevise et generasjonsskifte innen norsk skating. Leder av Stavanger Skateboardklubb, Bjarne Bergsaker uttalte seg slik til brettportalen Tacky.no:

- Det har kommet en veldig bra generasjon nå. Det er nok et generasjonsskifte på gang , men det er jo fremdeles veldig mange gode seniorer.

Den viktigste konkurransen

Norges eneste profesjonelle streetskater, Henning Braaten mener NORB NM er årets viktigste konkurranse for det norske brettmiljøet:

- Jeg synes det er den viktigste konkurransen i året og det er viktig for skate-Norge at vi har NM. Her kan vi vise resten av landet hvor mange vi er og hva vi representerer.

Årets Norgesmestere:

Gustav Tønnesen (Egersund) - Street, senior

Herman Stene (Larvik) - Street, junior

Leif Kristian Thorvik (Stavanger) - Miniramp, senior

Jørgen Gundersen (Råde) - Miniramp, junior

Pressemelding fra Tacky.no

RESULTATER:

Street

1. Gustav Tønnesen

2. Tobias Lien

3. Henning Braaten

4. Fredrik Stangeland

5. Kim Patrick Karlsen

6. Fredrik Nærland

7. Eirik Ballo

8. Vi Duc Truong

9. Gabriel Engelke

10. Mathias Skard

Street junior

1. Hermann Stene

2. Steffen Austerheim

3. Didrik Galasso

4. Jaran Jacobsen

5. Jan Ivar Hytland Pedersen

Miniramp

1. Leif Kristian Thorvik

2. Bjarne Bergsager

3. Stefan Jacobsen

4. Patrick Hallén

5. Mathias Skard

6. Gabriel Engelke

7. Henning Braaten

8. Petter Klemsdal

9. Per Bendiksen

10. Kjetil Aasen