I en pressemelding opplyser Quartfestivalen at dette vil bli den første profesjonelle skatekonkurransen på norsk jord.

Festivalen arrangeres fra 2. til 5. juli og 25 skatere blir invitert til prestisjefulle Quart Games 2008.

De skal kjempe om 30.000 amerikanske dollar i imiterte gatebilder som settes opp i Bendiksbukta og Gravane. I dag lanserte Quartfestivalen ti nye utøvere:

Chris Haslam (CAN), Cairo Foster (USA), Louie Barletta (USA), Wieger Van Wageningen (NL), Cooper Wilt (USA), Caswell Berry (USA), Jose Rojo (USA), Tom Erik Ryen (NO), Anthony Lopez (FRA), Ruben Garcia (ESP).

Fra før har blant annet norske Michael Sommer en av sju skatere som fått invitasjonfra Henning Braaten til konkurransen.

Kanadiske Chris Haslams (27) revolusjonerende opptreden i filmen Almost Round Three fra 2006, har gjort ham til en av de best betalte skatere i skateboardindustrien.

I 1998 skatet Henning på samme skatespot som Cairo Foster, han var en av de få flinke skaterne som tok seg tid til å gi ros til en (i Hennings egne ord) bonde fra Norge som var i USA for første gang, skriver Quart Games videre i pressemeldingen.

Foster har nettopp blitt profilert i filmen Fully Flared som er regissert av kult regissøren Spike Jonze (Being John Malkovich /Jackass) og er nå klar for å innta Quart Games. Tom Erik Ryen (23) fra Kristiansand og New York har også fått bekreftet plass i konkurransen.

Les mer på linken til høyre hvis du vite mer om Quart Games 2008.