Allerede en time før DC’s åpne skatejam startet, var bowlen full av rullende entusiaster. De som markerte seg med en gang var old-school skaterne.

Vertskater Espen Røed var en av de som hev seg uti så ofte han kunne og satte flere fine airvariasjoner, både med og uten beskyttelsesutstyr(!). Jean TV’s egen Bjørn Guldbrandsen imponerte med endeløse grinds og med kveldens desidert beste linjer.

Åttitallsmannen Jon Harald Aspheim surfet rundt på Visions remake av John Griegly og satte blandt annet Boneless to tail og Blender rock to fakie, som i følge speaker Fritjof Krogvold er så gamle triks at alle tror de er helt nye og banebrytende når de ser dem i dag. Gøy var det ihvertfall, og da Aspheim klarte å knekke brettet sin i ”sommerens mest klønete drop-in” (i flg Krogvold) runget det stor sympati fra alle tilskuere, deltagere og oppmøtte.

DC gutta møtte opp og kastet seg uti de også, selv om betongbowl kanskje ikke er deres sterkeste arena. Både Henning Braathen, Thomas Kahlbom og Stefan Jacobsen surfet litt i bowlen, og satte noen småtriks her og der, mens de utenlandske teamkjørerne holdt lav profil under hele sessionen.

Stemninga var uansett helt topp, selv om DC kanskje kom litt i skyggen av sitt eget arrangement. Det var helt klart old-school skaterne som stjal showet, og det virket som det var helt greit, for det var ikke ett misfornøyd skateransikt å spotte en kilometers radius rundt Dyvekes bro I hele går.