/ Skate

Skatejam i Gamlebyen

Det var stor ståhei under Dyvekes bro i går. Til beaten av tung gangsterrap var det høy temperatur både i betongbassenget såvel som på pølsegrillen.

Sist oppdatert: 15. juli 2008 kl 14.37
Bjørn Guldbransen Foto: Idunn Thorsø
Bjørn Guldbransen Foto: Idunn Thorsø
Lesetid: 2 minutter

Allerede en time før DC’s åpne skatejam startet, var bowlen full av rullende entusiaster. De som markerte seg med en gang var old-school skaterne.

Vertskater Espen Røed var en av de som hev seg uti så ofte han kunne og satte flere fine airvariasjoner, både med og uten beskyttelsesutstyr(!). Jean TV’s egen Bjørn Guldbrandsen imponerte med endeløse grinds og med kveldens desidert beste linjer.

Åttitallsmannen Jon Harald Aspheim surfet rundt på Visions remake av John Griegly og satte blandt annet Boneless to tail og Blender rock to fakie, som i følge speaker Fritjof Krogvold er så gamle triks at alle tror de er helt nye og banebrytende når de ser dem i dag. Gøy var det ihvertfall, og da Aspheim klarte å knekke brettet sin i ”sommerens mest klønete drop-in” (i flg Krogvold) runget det stor sympati fra alle tilskuere, deltagere og oppmøtte.

DC gutta møtte opp og kastet seg uti de også, selv om betongbowl kanskje ikke er deres sterkeste arena. Både Henning Braathen, Thomas Kahlbom og Stefan Jacobsen surfet litt i bowlen, og satte noen småtriks her og der, mens de utenlandske teamkjørerne holdt lav profil under hele sessionen.

Stemninga var uansett helt topp, selv om DC kanskje kom litt i skyggen av sitt eget arrangement. Det var helt klart old-school skaterne som stjal showet, og det virket som det var helt greit, for det var ikke ett misfornøyd skateransikt å spotte en kilometers radius rundt Dyvekes bro I hele går.

Publisert 15. juli 2008 kl 13.46
Sist oppdatert 15. juli 2008 kl 14.37
annonse
Relaterte artikler
Tonje Pedersen gjør kickflip
Slik lærer du kickflip - Fri Flyts skateskole

Kickflip: – Et triks jeg gjør veldig mye

Lær deg boardslide med Fri Flyts skateskole

Boardslide: – Krever mye øving

Lær deg å skate miniramp med Fri Flyts skateskole

Miniramp: – Det viktigste er å stole på seg selv

OLLIE: I starten kan det være lurt å lære seg bevegelsene man må gjøre med føttene på flatmark. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Fri Flyts skateskole - slik gjør du ollie

Skaternes ollie: – En tålmodighetsprøve

Lær deg frontside 180 med Tonje Pedersen

Slik gjør du frontside 180 på skateboard

Lær deg skateboardtriks med Tonje Pedersen

Slik gjør du shuvit på skateboard

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen