– I fjor var det 12 skatere som racet en bane bestående av banks, slalom og kickere. I år håper vi på et høyere antall deltagere, og vi prøver ut et nytt format. Race oppsettet er sånn at to og to skatere konkurrerer om å komme først ned, utfra hvilken plass du fikk i heatet får du poeng, og den som har færrest poeng etter x antall heat har vunnet. Dette formatet gjør det mulig for alle å få skate mye race, sier arrangør Marius Jørgensen.

Årets løype starter i den bratteste delen av gangveien kjent som Bikkjestykket bak Marienlyst stadion i Drammen. Den begynner med en sving innom en lang bank som gir god fart ned til en A-frame.

Annonse

– A-framen gjør det mulig å forsere rullende, men vi gleder oss til å se noen gappe den til flatt. Etter denne potensielt luftige utfordringen bærer det videre til en funny dosert omvei rundt et tre, før du blir skutt ut av den siste kickern til flatt. Synes du det siste høres for vilt ut, så ta det med ro, det finnes en omvei rundt den. Videre skal deltagerne kjempe om å komme seg raskest ned gjennom to svinger, sier Jørgensen.

Konkurransen starter klokka 12, med registrering en time før. Mer info finner du her!