Større for hvert år 
 X2 festivalen i Volda ble arrangert første gang for ni år siden. Da var det hovedsakelig vintersporter som stod på programmet. Med årene har festivalen vokst seg stor med stadig nye grener på programmet.

 Sporter som XSurf, XStyle (BigAir konkurranse med både twin-tip og snowboard) og Xboard som er en downhillkonkurranse, er bare er noe festivalen har å by på, så ble det i år naturlig og introdusere Xskate da Volda nå har fått en ny fet betong park.

nypark
nypark

Bowl: Bowljam står på programmet under årets X2 festival. Her ser vi gutta legger siste hånd på verket rett før åpningen tidligere i år. 
Foto:Synne Isebakke Ludvigsen

Hva er Xskate?
 Xskate blir i år en tredelt konkurranse som starter med en ”Best Trick” konkurranse, som er en jam hvor det gjelder og sette det beste trikset innenfor en tidsramme på 20min. Her blir det både senior og junior klasse hvor det blir kåret 2 vinnere. Det vanker pengepremie til begge vinnere, og alle juniorer som deltar får også premie.

 Deretter står Bowl Jam på programmet hvor skaterene blir delt i grupper som skater mot hverandre i 10 minutter. Det blir kåret  en 1. 2. og en 3. plass. Bowl Jam`en er kun for seniorer. – Vi har akkurat fått vite at det blir pengepremie til vinneren, sier Xskate ansvarlig Magnus Mongstad.

 Siste konkurransen blir en classic Game of S.K.A.T.E som neppe trenger noen introduksjon. Også her blir det pengepremie til vinneren.

Tror på høyt nivå
Det blir også DJ og speaker som lager litt liv og kiosk med pølser og brus.
 – Dette blir den første konkurransen i nyåpnet skatepark og skating på rimelig høyt nivå, sier Magnus.

Xskateansvarlige
Xskateansvarlige

Gleder seg:XSkate ansvarlige og dommere: Oscar Hammer og Marius Mongstad  Foto:Synne Isebakke Ludvigsen

 – Dommer kriterier blir at den som kjører hardt og lander de feteste triksene, men samtidig bruker parken kreativt får høyest score. Parken er laget for å treffe den største gruppen skatere, som betyr at de beste skaterne mener kanskje denne parken er litt liten. Derfor setter vi kriteriene på at å kjøre kreativt og ha bra flow i parken. Kjører du kule linjer så får du mer poeng, avslutter Magnus som skal dømme årets Xskate  sammens med Xskate ansvarlig Oscar Hammer.

 Påmelding og festivalpass finner du her