/ Skate

Norsk longboardfest i England

15 nordmenn dro til verdenscup i downhill-skating i Eastbourne, England. Håkon Wegge tok andreplass i juniorklassen.

Sist oppdatert 4. september 2009 kl 17.05
Håkon Wegge leder finaleheatet.
Håkon Wegge leder finaleheatet.

For tredje året ble det nå arrangert speed-days i Eastbourne, et IGSA (international gravity sports association) event som er den del av worldcupen i downhill-skating. Hele 15 norske deltagere stillte til start, noe som er en økning på minst 500% fra foregående år.

Vi har jo sett en tydelig økning i longboard-populariteten hjemme de siste årene. Noen av disse asfaltsurferne har pushet grenser, studert bilder, finpusset teknikken, alle er selvlærte og representerer nå Norge i internasjonale konkurranser.

Store profiler i miljøet legger merke til rekrutteringen fra nord, en av disse er respekterte Adam Yates fra Australia.

-Norwegian skaters are right there with the best in the world, i mean you`ve got, like swedish, the central of europe at youre doorstep but you don`t even need to go there. You just jump into your car and go for what, seven hours vest and you`ve got gods country. No wonder you guys rip.

Håkon Wegge(17) fra Hurum kjørte bunnsolid hele helgen igjennom og sikret seg en 2. plass i juniorklassen. Tre norske ble blandt topp 20 i seinor stand-up klassen(longboard), blandt dem var Alex Hørte, Jørgen Stokke Halvorsen og Trygve Flebu Jørunland på hendholdsvis 11. , 16. og 18. plass. Ellers kvalifiserte majoriteten av nordmennene med god margin og fikk respektable plasseringer, selv om toppen ikke helt ble nådd.

Canada er en sterk nasjon i sporten og i senior stand-up skate ble det trippel Kanadisk, med Micho Erban som vinner. Scott (Scoot) Smith på 2. og Patric Switzer på 3. plass.

Konkurransebakken startet med en 30 meter lang og 3 meter høy startrampe. Det var så et langstrekke før man entret en teknisk 150 graders sving, som ganske raskt gikk inn i en s-formasjon, etterfulgt av nok et langstrekke. Toppfarten i Stand-up skate klassen lå like under 70km/t, mens utøverne i Streetluge(en slags gate-bob) kunne komme opp i 80-90km/t.

Arrangementet er lagt opp som en festival, der de fleste utøvenre camper nær banen, på toppen av de mektige kalksteinsklippene vendt mot den engelske kanal, kjent for fantastisk utsik. Dagene er satt av til testkjøring av konkurransebakken, der heisen er i form av stappfulle dobbelt-dekkede busser. På kvelden er det av med lær, på med shorts og god stemning foran tappekrana på den lokale Beachy Head pub. Ta turen neste år!

Kort oppsummering:

Publisert 4. september 2009 kl 15.53
Sist oppdatert 4. september 2009 kl 17.05
annonse
Relaterte artikler
Tonje Pedersen gjør kickflip
Slik lærer du kickflip - Fri Flyts skateskole

Kickflip: – Et triks jeg gjør veldig mye

Lær deg boardslide med Fri Flyts skateskole

Boardslide: – Krever mye øving

Lær deg å skate miniramp med Fri Flyts skateskole

Miniramp: – Det viktigste er å stole på seg selv

OLLIE: I starten kan det være lurt å lære seg bevegelsene man må gjøre med føttene på flatmark. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Fri Flyts skateskole - slik gjør du ollie

Skaternes ollie: – En tålmodighetsprøve

Lær deg frontside 180 med Tonje Pedersen

Slik gjør du frontside 180 på skateboard

Lær deg skateboardtriks med Tonje Pedersen

Slik gjør du shuvit på skateboard

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen