– Det var kjempeforhold i dag, seier Espen Eliassen, som er sjefen for Xboardkonkurranssen.

Og legger til:

Annonse

– Utrulig høyt nivå, med flere av toppskaterne i Norge.

Publikum hadde slått seg ned på grasflekker og murer langs løypa for å se de 36 utøvarane suse ned Storgata i om oppimot 75 km/t. 

– Vi vil gi en stor takk til naboene som fant seg i at vi stengte veien for å kjøre konkurransen. Det har vært et utrulig bra samarbeid i år, sier Eliassen.

Xboard ble arrangert for femte gang i år. Trygve Jørundland vant norgescupen i fjor, og har vært med i Volda de siste fire årene. Til tross for bestetid tre år på rad har han aldri klart å klatre helt til topps på pallen i X2-festivalen.

– Jeg føler jeg er i toppform nå. Har trent mye styrke i vinter for å komme i form til sesongen. I år vil jeg ta sporten litt meir seriøst, forteller Jørundland.

– Hver gang jeg har kjørt Xboard har jeg blitt kjørt på eller tryna i semifinalen eller finalen. Så i år er jeg tørst på seier, sa han før konkurransen.

Men det ble ikke seier på Jørundland, den var det Ali Nas som stakk av med.

– Jeg har egentlig forberedt meg veldig lite, har bare kjørt tre ganger i år. Xboard-konkurransen i Volda er veldig bra, særlig nå når de har inkludert den øverste delen de siste årene. Nå starter det med et pang, og plutselig er du oppe i 75 km/t, sier Nas.

I Volda har det bygd seg opp et bra miljø for unge londboardjørere, noe som var synlig i konkurransen. Den yngste deltakeren var bare elleve år, og han konkurrerte sammen med ein gjeng på 6-7 juniorer. De unge kjører sammen med seniorene i konkurransen, for de er ikke mange nok til å ha egne heat. Men de får premie uansett.

– Det er drittøft at de er med,s ier Eliassen.

En annen som heller ikke nådde helt opp var Mikael «Kula» Jensen. Han har både den offisielle og uoffisielle fartsrekorden på longboard i Norge. Rekorden liggpå 103 km/t, som ble satt i Hoggabakken i Volda. Det hjalp dessverre ikke i dag.

– Jeg leda inntil siste svingen. Så gikk jeg på trynet. Men jeg skal uansett vinne festen, sier «Kula».

Resultater, Xboard:

  1. Ali Nas

  2. Sondre Salender

  3. Emile Miller

  4. Trygve Jørundland

Video fra konkurransen: