Sammen med longboardkollega Niklas Ursin (21) , satte guttene av sted for ei uke siden. Noen mil etter Voss, måtte desverre Niklas gi seg etter at ryggen streika. Nå fortsetter Robin turen alene. Han snakker med FriFlyt fra Haugesund.

- Jeg kan ikke gi meg, har satt meg dette målet- og det er noe jeg bare må fullføre, sier Robin bestemt over telefonen.

-Turen har vært helt utrolig. Det er selvfølgelig hardt for kroppen, men så helt ekstremt fint og vakkert. En suksess så langt, legger han til.

Veledig Formål

Da Robin søkte etter noen å ta turen sammen med over internett, meldte Niklas sin interesse. Men det var på en betingelse at de gjennomførte for et veledig formål. Da tok Robin kontakt med Røde Kors, og vips så var ballen begynt å rulle.

- Vi har fått inn sponsorer som har gitt oss ting som vi skal auksjonere bort til inntekt for Røde Kors’ aksjon ”Oppsporing” som handler om å hjelpe katastroferammede familier å finne hverandre igjen.

Den rullende insamlingsaksjonen er altså I full gang, og gutta har også opprettet hjemmesiden www.turfsurf.no hvor man kan gå inn og lese mer om aksjonen.

Praktisk

Gutta hadde følgebil de første to dagene, med bagasje og laptop og lignende i. Nå, har Robin måttet kvitte seg med alle unødvendige ting, og har krympet vekta til 14 kilo, som han bærer på ryggen.

- Det har egentlig ikke vært så veldig mye planlegging, Jeg var impulsiv, ville se mere av Norge, og sånn kom idèen. Jeg trodde aldri jeg kom til å gjennomføre det egentlig, men her er jeg og nå er jeg halvveis, konstaterer Robin.

Utfordringene

En uke på tur sammen har gjort at gutta har blitt kompiser. Nå som Niklas måtte gi seg, er de fortsatt på telefon med hverandre og backer hverandre.

- Det tøffeste har vært de lange stigningene oppover. Nå som Niklas ikke er med lengre, er det det psykiske som er mest utfordrende. Har jo ingen som kan pushe meg, ingen å konkurrere eller dele opplevelsen med, understreker Robin oppgitt.

- Men jeg kommer ikke til å gi meg, dette er noe jeg SKAL gjennomføre. Det er et viktig, personlig mål for meg, legger han til bestemt.

- Nå jeg ser tilbake nå på den uka som har vært, så har det vært helt vanvittig fin tur, men jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det igjen. Det er for ekstrem belastning på kroppen, og spesielt leddene.

- Dette er en once-in-a-lifetime opplevelse. Helt klart, avslutter Kragerøgutten.