/ Skate

Longboard på langtur

I april kom idèen om å kjøre Ålesund-Kristiansand på longboard for Robin Leypoldt (23). Nå er Kragerøgutten halveis til målet.

Sist oppdatert: 14. juli 2008 kl 12.03
Gutta følger kartet til punkt og prikke. Foto: Robin Leypoldt
Gutta følger kartet til punkt og prikke. Foto: Robin Leypoldt
Lesetid: 3 minutter

Sammen med longboardkollega Niklas Ursin (21) , satte guttene av sted for ei uke siden. Noen mil etter Voss, måtte desverre Niklas gi seg etter at ryggen streika. Nå fortsetter Robin turen alene. Han snakker med FriFlyt fra Haugesund.

- Jeg kan ikke gi meg, har satt meg dette målet- og det er noe jeg bare må fullføre, sier Robin bestemt over telefonen.

-Turen har vært helt utrolig. Det er selvfølgelig hardt for kroppen, men så helt ekstremt fint og vakkert. En suksess så langt, legger han til.

Veledig Formål

Da Robin søkte etter noen å ta turen sammen med over internett, meldte Niklas sin interesse. Men det var på en betingelse at de gjennomførte for et veledig formål. Da tok Robin kontakt med Røde Kors, og vips så var ballen begynt å rulle.

- Vi har fått inn sponsorer som har gitt oss ting som vi skal auksjonere bort til inntekt for Røde Kors’ aksjon ”Oppsporing” som handler om å hjelpe katastroferammede familier å finne hverandre igjen.

Den rullende insamlingsaksjonen er altså I full gang, og gutta har også opprettet hjemmesiden www.turfsurf.no hvor man kan gå inn og lese mer om aksjonen.

Praktisk

Gutta hadde følgebil de første to dagene, med bagasje og laptop og lignende i. Nå, har Robin måttet kvitte seg med alle unødvendige ting, og har krympet vekta til 14 kilo, som han bærer på ryggen.

- Det har egentlig ikke vært så veldig mye planlegging, Jeg var impulsiv, ville se mere av Norge, og sånn kom idèen. Jeg trodde aldri jeg kom til å gjennomføre det egentlig, men her er jeg og nå er jeg halvveis, konstaterer Robin.

Utfordringene

En uke på tur sammen har gjort at gutta har blitt kompiser. Nå som Niklas måtte gi seg, er de fortsatt på telefon med hverandre og backer hverandre.

- Det tøffeste har vært de lange stigningene oppover. Nå som Niklas ikke er med lengre, er det det psykiske som er mest utfordrende. Har jo ingen som kan pushe meg, ingen å konkurrere eller dele opplevelsen med, understreker Robin oppgitt.

- Men jeg kommer ikke til å gi meg, dette er noe jeg SKAL gjennomføre. Det er et viktig, personlig mål for meg, legger han til bestemt.

- Nå jeg ser tilbake nå på den uka som har vært, så har det vært helt vanvittig fin tur, men jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det igjen. Det er for ekstrem belastning på kroppen, og spesielt leddene.

- Dette er en once-in-a-lifetime opplevelse. Helt klart, avslutter Kragerøgutten.

Publisert 14. juli 2008 kl 12.03
Sist oppdatert 14. juli 2008 kl 12.03
annonse
Relaterte artikler
Tonje Pedersen gjør kickflip
Slik lærer du kickflip - Fri Flyts skateskole

Kickflip: – Et triks jeg gjør veldig mye

Lær deg boardslide med Fri Flyts skateskole

Boardslide: – Krever mye øving

Lær deg å skate miniramp med Fri Flyts skateskole

Miniramp: – Det viktigste er å stole på seg selv

OLLIE: I starten kan det være lurt å lære seg bevegelsene man må gjøre med føttene på flatmark. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Fri Flyts skateskole - slik gjør du ollie

Skaternes ollie: – En tålmodighetsprøve

Lær deg frontside 180 med Tonje Pedersen

Slik gjør du frontside 180 på skateboard

Lær deg skateboardtriks med Tonje Pedersen

Slik gjør du shuvit på skateboard

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen