/ Skate

Jentenes tur

I helga møttes jenter fra hele landet på Bekkestua for å skate non-stop uten gutter i hallen. Girlskatecamp samlet rundt 32 ivrige jenter som alle har en felles interesse – skateboard.

Sist oppdatert: 19. januar 2009 kl 14.59
Torill Tuborg i minirampen. Foto: Astrid Johnsen
Torill Tuborg i minirampen. Foto: Astrid Johnsen
Lesetid: 2 minutter

Med konkurranser som fix ’n trix, miniramp, highest ollie, rock ’n roll, best progress, gap challenge og game of skate var helgen satt for ungjentene og premier fra snille sponsorer samt heder og ære ble delt ut. Hallen var renset for gutter og de som ville kunne skate hele natten. Overnatting for de langveisreisende ble ordnet og pizza ble delt ut til slitne kropper.

For de mer ustødige på brett var det instruktører beredt for å veilede, og sjef Anne Nytun var imponert over oppmøte og begeistring hos jentene.

- Det er 32 jenter her av 34 påmeldte, og det er over all forventning. Jentene er så ivrige og mange har forbedret seg så sinnsykt siden forrige gang. Veldig morro å se.

Jenter fra Sverige, Bodø, Trondheim, Grimstad og overalt har tatt turen til Bekkestua. – Arrangementet ser ut til å smitte over, og nå hører jeg rykter om en camp i Bodø og Trondheim også. I tillegg ser det ut som om det er interesse for en skandinavisk camp med bare jenter også. Det er veldig spennende å se hvordan det utvikler seg.

Sofie Polmar var ei av de som benyttet sjangsen i hallen.

- Vanligvis har vi bare to timer i uka hvor bare jenter kan skate sammen, og slippe gutta som noen ganger bokstavelig talt kjører over oss. Når jeg skater med gutta er det mer press på å sette triksene, men når vi er bare jenter og rundt samme nivå er det mye lettere å eksperimentere og bare ha det gøy.

Miljøet for jenteskating er lite, men det dukker stadig nye fjes opp. Det er en samlet misnøye mot at det er for lite fokus på jenter og tilbudet er for dårlig. Anna Rapp fant veien fra Gøteborg fordi tilbudet for rene skatecamper for jenter er minimalt også i den delen av Sverige. – Jeg kommer hit for å treffe nye mennesker, og fordi jeg ikke har noe lignende tilbud tilgjengelig i Sverige. Det er litt uvant å skate her siden hallen er beregnet på skate, bmx og rollerblades, men kult med så mange flinke jenter.

Alt i alt var massene strålende fornøyd over helgen, og mandag var det nok mange støle kropper med blåmerker som satte seg ved skolebenken med et smil over munnen.

Publisert 19. januar 2009 kl 14.59
Sist oppdatert 19. januar 2009 kl 14.59
annonse
Relaterte artikler
Tonje Pedersen gjør kickflip
Slik lærer du kickflip - Fri Flyts skateskole

Kickflip: – Et triks jeg gjør veldig mye

Lær deg boardslide med Fri Flyts skateskole

Boardslide: – Krever mye øving

Lær deg å skate miniramp med Fri Flyts skateskole

Miniramp: – Det viktigste er å stole på seg selv

OLLIE: I starten kan det være lurt å lære seg bevegelsene man må gjøre med føttene på flatmark. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Fri Flyts skateskole - slik gjør du ollie

Skaternes ollie: – En tålmodighetsprøve

Lær deg frontside 180 med Tonje Pedersen

Slik gjør du frontside 180 på skateboard

Lær deg skateboardtriks med Tonje Pedersen

Slik gjør du shuvit på skateboard

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen