/ Skate

Hausmanias engel

I skatehallen under jorda har det vokst fram et nytt jentetalent det siste året. Zazie Nazzarena Meszaros (23) er helt klart the new girl on the block.

Sist oppdatert: 4. juni 2008 kl 10.52
Zazie Nazzarena Meszaros. Foto: Idunn Thorsø
Zazie Nazzarena Meszaros. Foto: Idunn Thorsø
Lesetid: 3 minutter

Zazie har jamt og trutt vært med på jentetreningene på Hausmania i hele år, og i vår tok hun over ansvaret for nøklene til hallen. Nå er hun den som kommer først og den som forlater betongkjelleren sist.

- Skating er det beste jeg har kasta bort tiden min på i løpet av livet. Og jeg håper å fortsette med det til kroppen smuldrer opp... eller går i tusen knas, forteller hun bestemt.

- Jeg begynte vel mest å skate fordi jeg hadde snowboardabstinenser om sommeren. Det var jævlig kjedelig å ikke helt vite hvor en skulle begynne, så jeg begynte å rulle fram og tilbake oppe på Torshovrampen. Der traff jeg på en del karer som viste meg hvordan jeg skulle pumpe snu og droppe.

One Love

Om det er de italienske genene i blodet som forårsaker den kjappe progresjonen til Zazie, vites ikke. Progresjonen det siste året har ihvertfall vært kjapp og taktfast. Veninnene beskriver henne som et stabeist på rampen med en smerteterskel som rager langt oppe i stratosfæren et sted.

- Jeg ønsker å nå så langt som overhodet mulig så lenge jeg har denne motivasjonen og gleden gående. Akkurat nå er drømmen å sette en clean og nydelig blunt på Hausmania. Det hadde vært digg, konstaterer Zazie som ennå ikke har hverken sponsorer eller planer om å delta i konkurranser med det første.

- Jeg elsker å cruise i bowlen. Prøve å få dritstor fart og komme så høyt som mulig. Det er digg.

Sponsorprat

Jenteskaterne som inspirerer Zazie mest er Elissa Steamer og Vanessa Torres. Men når det kommer til å tråkke samme sti, blir hun med ett motvillig sky.

- Konkurranse. Hmmm. Gi meg et par uker til å tenke på den. Liker ikke tanken på å konkurrere med folk som har holdt på i flere år. Ikke det at jeg er noen dårlig taper... hmm men jeg HATER Å TAPE, understreker hun og legger til at hun har et hissig temperament under sitt ellers så blide ytre.

- Jeg tenker jo på det, men prøver å konse på skillsa sånn at jeg slipper å... suge. Ja, der sa jeg det.

- Men om jeg kunne ønsket meg en ”drømmesponsor” må jeg jo si at Girl skateboards kjennes digge ut. Og så må jeg si at VOX har jævlig fett design. VOX chicksa er jo überheite i stæsjet sitt, utbryter hun og fniser.

Framtida blandt annet

Akkurat nå er det hausmania som er favorittspotten til den rullende sykepleierstudenten, som føler hun ikke har fått tid til å favorisere andre steder ennå.

- Vi er en liten gjeng som skal roadtrippe landet rundt og utforske nye spots etterhvert. Generellt er jeg keen på å stikke til utlandet, pleie de syke og skate på hver asfaltbit og bue jeg synes ser fristende ut. Det er mainly drømmen, konstaterer Zazie og ser ut i lufta.

- Når jeg ikke skater ligger jeg for det meste og ønsker å dø. Neeeeida. Skal jo redde verden en dag. Sånn ellers går det mest i pils, park, konserter, sessions med skatefilmer selvfølgelig. Vi leker jo ikke, tross alt.

Hva betyr skating for deg?

- One love, bebe. One love, avslutter Zazie og smiler fra øre til øre.

Publisert 4. juni 2008 kl 10.52
Sist oppdatert 4. juni 2008 kl 10.52
annonse
Relaterte artikler
Lær deg å skate miniramp med Fri Flyts skateskole

Miniramp: – Det viktigste er å stole på seg selv

Lær deg boardslide med Fri Flyts skateskole

Boardslide: – Krever mye øving

OLLIE: I starten kan det være lurt å lære seg bevegelsene man må gjøre med føttene på flatmark. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Fri Flyts skateskole - slik gjør du ollie

Skaternes ollie: – En tålmodighetsprøve

Tonje Pedersen gjør kickflip
Slik lærer du kickflip - Fri Flyts skateskole

Kickflip: – Et triks jeg gjør veldig mye

Lær deg frontside 180 med Tonje Pedersen

Slik gjør du frontside 180 på skateboard

Lær deg skateboardtriks med Tonje Pedersen

Slik gjør du shuvit på skateboard

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen