– Det finnes mange større og raskere bakken enn den Kongsberg Downhillfest tilbyr, men er likevel en av konkurransene man gleder seg stort til å kjøre. Bakken er litt teknisk men samtidig bra for nybegynnere. Avslappet stemning gjorde det gøy å delta selv om regnet kom halvveis i konkurransen. Lange slides og uforutsigbare resultater, konstaterte skatelegenden Cedric Cornell.

Krevende med regn

Annonse

Arrangør Marius Jørgensen forteller om en fin dag i Kongsberg, hvor både nybegynnere og mer erfarne skatere fant flyten.

– Vi startet dagen med sol og treningsrunder. Vi kjørte race med et poengsystem med fem heat og fire kjørere i hvert heat, over seks runder. Etter dette ble kjørerne fordelt etter hvilken plass de fikk i heatene de kjørte. Regnet gjorde oppbremsinga mye vanskeligere å beregne -noe som førte til dramatisk spenning i den avgjørende høyresvingen. Etter seks runder med poengrace delte vi de åtte beste kjørerne inn i A- og B-finale, forteller han.

Til slutt var det Caspar Grette som endte øverst på pallen, knepent foran Mikael «Kula» Jensen.

– Jeg liker å se all stoken på det lille eventet. Digger sånne laidback events, sier Jensen.

TETT: Mikael «Kula» Jensen, Roar Fønseth, Morten Espeseter, Caspar Grette kniver om teten i finalen. Foto: Peter Andersson

Avslappa stemning

– Vi var tjue deltagere på racet, to av dem jenter, og et par flere nykommere som prøvde seg i bakken under oppvarminga. Det gleder meg å se nykommere tør komme, og på sitt første event bli tatt i mot som en selvfølgelig del av gjengen. Det er en nærmest familiær og nedpå stemning når downhill-skate miljøet samles, noe som kommer godt frem når det er få deltagere. Jeg digger små konkurransen, og for meg så er det viktig å holde det ekte med glade folk og god stemning, det er det skating handler om, sier Marius Jørgensen.

Se flere bilder fra Kongsberg Downhillfest i galleriet under resultatene!

Resultater:

 1. Caspar Grette

 2. Mikael «Kula» Jensen

 3. Roar Fønseth

 4. Morten Espeseter

 5. Kimbo Hansen

 6. Sammy Hasselberg

 7. Petter Wigstøl

 8. GT

 9. Jacob Romdahl

 10. Johan Christenson

 11. Peder Bruem

 12. Ståle Eriksen

 13. Gustav Meyer-Mørch

 14. Cedric Cornell

 15. Simen Evensen

 16. Lorenza Walker

 17. Live Frisak

 18. Jørgen Rustbakken

 19. Peter Andersson

 20. Maks Lucow