I år som alltid har vi prøvd å tenke nytt og med inspirasjon fra boardercross har vi lyst til å ta steget i en ny retning. I praksis betyr det mer spenning for alle involverte. Med elementer som sagnomsuste «Wall of Death» og andre hemmelige overraskelser, skal kjørerne gjennom en løype lagt opp av 2500 dekk i firemanns heat, hvor førstemann i mål vinner. I tillegg til freerides vil det holdes to konkurranser hver dag, slik at det blir masse kjøring på alle uansett hvordan det går, forteller arrangør Alexander Lyngaas.

Selv om spenningsnivået skal øke, så blir helgas arrangement på Tryvann en inkluderende affære, hvor longboardere på alle nivåer skal ha det kult.

Annonse

– Vi minner om at dette er ett uhøytidelig arrangement hvor hverken skinndress eller helhjelm er pålagt og dermed ønsker vi alle de som ruller rundt i landet på longboards som har lyst til å prøve seg i en avsperret vei med god sikring og artige utfordringer til og komme å prøve seg. Vi vil holde en egen konkurranse for juniorer og for første gang en egen amatør gren for alle de nye. Så her vil alle føle seg hjemme. Er du i tvil, ta med deg brett og hjelm så ser vi hva som skjer, sier Lyngaas.

Det blir også egent «dingyrace» for minibrett i ei kortere løype, og selvsagt musikk og varme griller. Værmeldinga ser også ut til å spille på lag med de som ser ram til ei fet longboardhelg.

– For de som vil konkurrere er det oppmøte klokka ni på lørdag, publikum anbefales og ta turen mellom 12 og 18 begge dagene. Vi gleder oss som faen, håper så mange som mulig vil ta turen opp i løpet av helga, sier Lyngaas.

Mer info om årets Tryvann Downhill Challenge finner du her!

Se film fra 2011-versjonen: