/ Skate

Fartsfest på Tryvann

Det blir ny og spennende vri på Tryvann Downhill Challenge i helga, som går av stabelen for femte år på rad.

Sist oppdatert 6. september 2013 kl 13.26
BRAKER LØS TIL HELGA: Lørdag og søndag går historiens femte Tryvann Downhill Challenge av stabelen. Foto: Karl Håkon Sæther
BRAKER LØS TIL HELGA: Lørdag og søndag går historiens femte Tryvann Downhill Challenge av stabelen. Foto: Karl Håkon Sæther

I år som alltid har vi prøvd å tenke nytt og med inspirasjon fra boardercross har vi lyst til å ta steget i en ny retning. I praksis betyr det mer spenning for alle involverte. Med elementer som sagnomsuste «Wall of Death» og andre hemmelige overraskelser, skal kjørerne gjennom en løype lagt opp av 2500 dekk i firemanns heat, hvor førstemann i mål vinner. I tillegg til freerides vil det holdes to konkurranser hver dag, slik at det blir masse kjøring på alle uansett hvordan det går, forteller arrangør Alexander Lyngaas.

Selv om spenningsnivået skal øke, så blir helgas arrangement på Tryvann en inkluderende affære, hvor longboardere på alle nivåer skal ha det kult.

– Vi minner om at dette er ett uhøytidelig arrangement hvor hverken skinndress eller helhjelm er pålagt og dermed ønsker vi alle de som ruller rundt i landet på longboards som har lyst til å prøve seg i en avsperret vei med god sikring og artige utfordringer til og komme å prøve seg. Vi vil holde en egen konkurranse for juniorer og for første gang en egen amatør gren for alle de nye. Så her vil alle føle seg hjemme. Er du i tvil, ta med deg brett og hjelm så ser vi hva som skjer, sier Lyngaas.

Det blir også egent «dingyrace» for minibrett i ei kortere løype, og selvsagt musikk og varme griller. Værmeldinga ser også ut til å spille på lag med de som ser ram til ei fet longboardhelg.

– For de som vil konkurrere er det oppmøte klokka ni på lørdag, publikum anbefales og ta turen mellom 12 og 18 begge dagene. Vi gleder oss som faen, håper så mange som mulig vil ta turen opp i løpet av helga, sier Lyngaas.

Mer info om årets Tryvann Downhill Challenge finner du her!

Se film fra 2011-versjonen:

Publisert 6. september 2013 kl 13.26
Sist oppdatert 6. september 2013 kl 13.26
annonse
Relaterte artikler
Tonje Pedersen gjør kickflip
Slik lærer du kickflip - Fri Flyts skateskole

Kickflip: – Et triks jeg gjør veldig mye

Lær deg boardslide med Fri Flyts skateskole

Boardslide: – Krever mye øving

Lær deg å skate miniramp med Fri Flyts skateskole

Miniramp: – Det viktigste er å stole på seg selv

OLLIE: I starten kan det være lurt å lære seg bevegelsene man må gjøre med føttene på flatmark. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Fri Flyts skateskole - slik gjør du ollie

Skaternes ollie: – En tålmodighetsprøve

Lær deg frontside 180 med Tonje Pedersen

Slik gjør du frontside 180 på skateboard

Lær deg skateboardtriks med Tonje Pedersen

Slik gjør du shuvit på skateboard

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen