– I år har vi valgt å gå bort fra den tradisjonelle metoden med time trials før race, til bare race. Vil vil derfor i løpet av to dager få gjennomført tre race per dag, altså seks i løpet av helgen. Dermed blir det hele som en slags norgescup på to dager. Og for å ha det litt ekstra moro så har vi valgt å ha trekning på start streken for å avgjøre hvem som skal møte hverandre, forteller arrangør og longboard-profil Alexander Lyngaas.

Lørdag 28. og søndag 29. august braker det løs nemlig en av årets største longboard-løp i gang fra det høyeste punktet i Oslo.

– 100 "gærninger"

– Ifjor satte konkurransen ny norsk rekord med 86 deltakere, i år satser de på over 100 gærninger, sier Lyngaas.

Som tidligere går løpet fra Tryvannstårnet og ned til Frognerseteren. Løypa vil i år bli skapt av 400 høyballer som vil både sikre kjørere og ikke minst publikum med en spennende og utfordrende løype. Det blir det DJ, grilling, musikk, massører, masse premier og noen overraskelser.

Råeste kjørerne fra hele verden

– Kom mellom 1200-1800 begge dagene hvis du vil se masse action, knall og fall. Ta med matpakke eller kjøp fra grillen vår, for dette blir downhill racing på sitt beste. Vi får som alltid besøk av de råeste kjørerne fra hele verden, blant annet Norge, Sverige og litt andre steder. Tidligere har folk kommet fra land som Peru, Sør Afrika og Sveits for å være med i konkurransen..

Norske verdensmestre

På startstreken stiller blant annet to ferske verdensmestere i Audunn Guneriussen og Håkon Wegge.