/ Skate

Debuterer i longboard- verdenscupen

1. og 2. september arrangeres det verdenscupkonkurranse i longboard i Eastbourne, England, og blant deltagerne finner vi for første gang de to fartsglade nordmennene Morten Bechstrøm og Jørgen Stokke Halvorsen.

Sist oppdatert: 30. august 2007 kl 14.33
Jørgen Stokke Halvorsen i godt drag. Foto: Kasper Sohlberg
Jørgen Stokke Halvorsen i godt drag. Foto: Kasper Sohlberg
Lesetid: 1 minutter

Det er relativt ukjent for de fleste, men det holdes en verdenscup i downhill longboard. Morten Bechstrøm og Jørgen Stokke Halvorsen er de første nordmennene som drister seg mot verdenseliten i IGSA (International Gravity Sports Association) World Cup noensinne. Det er forventet opp mot 20 000 tilskuere og toppfarter på 80km/t.

De bratteste og kjappeste bakkene blir polstret opp med høyballer og samme type polstring som brukes i alpinanlegg, før man skal se hvem som kommer seg kjappest ned i god behold.

Svenskene har stilt sterkt i flere år nå, og flere av verdens beste kjørere er svenske, men hvor er nordmennene? Hvordan er egentlig det internasjonale nivået i forhold til det norske, og hvor fort er det mulig å komme seg ned den fartsfylte løypa med tre andre som er like ivrige som deg?

Dette er bare noen av de spørsmålene som Morten Bechstrøm og Jørgen Stokke Halvorsen har planer om å finne ut i løpet av race helgen i England.

Fortsettelse med resultatliste, bilder og video følger over helgen!

Publisert 30. august 2007 kl 14.06
Sist oppdatert 30. august 2007 kl 14.33
annonse
Relaterte artikler
Lær deg å skate miniramp med Fri Flyts skateskole

Miniramp: – Det viktigste er å stole på seg selv

Lær deg boardslide med Fri Flyts skateskole

Boardslide: – Krever mye øving

OLLIE: I starten kan det være lurt å lære seg bevegelsene man må gjøre med føttene på flatmark. Foto: Fredrik Ouren Jostad
Fri Flyts skateskole - slik gjør du ollie

Skaternes ollie: – En tålmodighetsprøve

Lær deg frontside 180 med Tonje Pedersen

Slik gjør du frontside 180 på skateboard

Lær deg skateboardtriks med Tonje Pedersen

Slik gjør du shuvit på skateboard

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen