Audunn Guneriussen og Håkon Wegge, som tidligere i sommer fikk henholdsvis 1 og 2 plass i juniorklassen i longboard-VM i Tyskland, deltok i TDC som storfavoritter.

Konkurransen har etablert seg som både utøver- og publikumsfavoritt på longboard downhill kalenderen, og årets arrangement tiltrakk seg internasjonale stjerner fra Peru, Sør-Afrika, Sveits og Sverige i aldersgruppen 13-45 år.

Arrangør og styremedlem i Norges Downhill Skateboard Forbund (NDSF), Alex Lyngaas er kjempefornøyd med arrangementet:

– Vi samlet alle de beste kjørerne og med Oslo by på laget og verdens beste frivillige i ryggen har vi  levert et fantastisk show.

Longboarding er en av de raskest voksende sportene i Norge og mangfoldet er stort. Deltagerne ved årets konkurranse er i aldersgruppen 13-45 år, og det ble for første gang konkurrert i en egen juniorklasse for de under 16 år.

– Løypen gikk fra Tryvannstårnet ned til Frognerseteren, og hele 400 høyballer er blir lagt ut som en barriere mellom kjørerne og naturen. Vi kjører et utradisjonelt format med en slags norgescup over to dager. Tilbakemeldingene om dette har vært utelukkende positive, både fra både kjørere og publikum.

I tillegg til grensesprengende racing ble det servert inspirerende toner fra diverse DJ’s, smakfulle grillkreasjoner og kald drikke.