Området rundt Trofors i Nordland har for lengst fått sin velfortjente hedersplass på kartet over planetens beste elvepadleområder, og i år fikk nordlendingene endelig i gang sin egen festival – hvor folk fra både Estland, Frankrike, Finland, England og selvsagt hele Norge var på plass. Og padlet i elver i verdensklasse.

Annonse

– Vi har fått stort sett bare gode tilbakemeldinger fra deltagerne, og de fleste ville komme tilbake neste år. Festivalen er liten og intim så alle møter alle og bygdetunet vi er på er skikkelig koselig. Mange syntes vi var litt for billige med ett festivalpass til 300 kroner, men heldigvis var de fornøyde med at en halvliter øl kosta bare femti kroner i baren!

Ordene kommer fra primus motor Kurt Kvalfors, som allerede er i gang med planlegginga av neste års festival i Trofors, hvor inkludering av ikke-padlende locals er viktig for festivalen. Helgens yngste deltager var bare 10 år, og eldstemann 70.

13902134_10153833493707916_1592620617_o

SUKSESS: Tidenes første elvepadlefestival i Nordland ble en suksess, og arrangøren at Vefsna elvefestival skal bli enda bedre neste år. Foto: Kurt Kvalfors

– Flere lokale var på plass og hjalp til i løpet av helgen, og butikker og Helgeland Museum stilte opp slik at det var en fryd å være der. Derfor gleder vi oss allerede til neste år slik at vi skal få laget en enda bedre festival. Mange kom innom å spurte hvor de kunne dra for å se padling. De liker at det skjer noe i bygda! Planleggingen av neste års festival starter allerede neste uke, og utvidelser av både program og antall dager står på lista, sier Kvalfors.

Et av høydepunktene på årets program var fellesstart-konkurransen på Vefsna, hvor Erika Spruncken tok seieren foran Ron Fischer og Håvard Bergh.

20160728_232749

POPULÆR BAR: I The Bootie Bar er dørene 140 centimeter høye og halvliteren kosta 50 kroner, så her skal man holde tunga rett i munnen. Foto: Kurt Kvalfors