Lars-Georg Paulsen har vært både nær og på pallen i Horgi ned en rekke ganger, men han har aldri klart å klatre helt til topps før i dag –som for øvrig var første gang Horgi ned ble arrangert med fellesstart.

Annonse

Perfekt veksling

– Helt fantastisk deilig, den seieren har alltid ligget et hestehode foran meg. Har vært så utrolig nære så mange ganger, men det har aldri klaffa, sier Lars Georg Paulsen.

Han tok ikke ledelsen før siste veksling fra stisykkel til elvekajakk, men derfra og til mål så han seg aldri tilbake.

– Jeg kom med ikke så godt avgårde på ski, og lå bak halve feltet ut fra start. Men svigerfar smurte skiene mine, så inn i den første bakken hadde jeg fire eller fem foran meg. Det gikk litt ymse videre nedover, jeg er ikke så stabil på skiene. Vi var også noen som kjørte feil, men vekslinga fra ski til sykkel gikk veldig fort, forteller Lars Georg.

jakt på lars g

I TETEN: Steinar Willassen og Marcio Franco jaktet på Lars-Georg Paulsen, men klarte aldri å ta han igjen. Foto: Tore Meirik

– Beste opplevelse på lenge!

Sørlendingen trodde han var førstemann som starta syklinga, men da han kom ned til den siste vekslinga satt ski- og sykkelfantomet Steinar Willassen klar til å padle.

– Gratulerer med seieren, sa Steinar til meg da jeg hoppa i kajakken. Da var det bare å håpe jeg skule klare å holde ledelsen. Det er vanskelig å ta igjen folk på padlinga, så det holdt helt inn, selv om jeg ikke følte at padling var min beste gren i dag, sier Paulsen, som var ekstremt sliten da han kom i mål.

– Å være først er den beste opplevelsen jeg har hatt på lenge!

Willassen imponerte

Men fra første stavtak på toppen og helt ned til den siste vekslinga var det en annen kar som ledet. Steinar Willassen parkerte alle på skidelen, og var klart først i syklinga. Men kraftkaren fra Hemsedal har knapt nok padlet elvekajakk denne sesongen, og var sjeleglad han slapp å svømme.

– Haha, ja, det er såpass mye vann og jeg er i såpass dårlig padleform at jeg er glad jeg kom med i mål. Men det var godt å knuse alle i skikjøringa, sier han.

Willassen endte til slutt på tredje plass.

lars og steinar

TØFFE KARER: Lars-Georg Paulsen (til venstre) padla fortest, men Steinar Willassen knuste alle i både ski og stisykling i den individuelle klassen. Foto: Tore Meirik

Sporsheim suveren igjen

I jenteklassen tok Kamilla Sporsheim sin tredje strake seier –i den tøffeste konkurransen på mange år. Ikke ofte samler Horgi ned hele sju jenter i den individuelle klassen.

– Trodde ikke jeg skulle vinne i dag, tøff konkurranse med sju jenter, lenge siden så mange har vært med. Pallplass var målet. Gunvor (Wæhle, journ. anm.) er et råskinn, jeg visste det kom til å bli jævlig hardt, forteller Kamilla.

Wæhle var best på skidelen, men Kamilla –som kjører telemark- passerte henne under syklinga. Derfra var hun alene helt til hun kom i mål.

– Jeg ble surfa litt i ei valse under, og hadde ikke de raskeste skiene i dag, men jeg var kjappest i oppoverbakken. Heldigvis holdt det helt inn!

kamilla portrett

TREDJE SEIER: Kamilla Sporsheim tok sin tredje seier på rad i Horgi ned. Foto: Tore Meirik

Se galleriet her for masse bilder fra Horgi ned 2015.

Resultater:

Trykk på bildene for større versjon.

Damer, individuell:

damer

Menn, Individuell:

menn-senior

Damer lag:

damer-lag

Menn, lag:

menn-lag-1
menn-lag-2