Det gamle banklokalet i Heidal – nabobygget til den bussgarasjen som var festlokale under Sjoa River Festival tidligere – har nemlig havnet i arrangørens hender. Dermed blir Bankennytt lokale på både dag- og kveldstid under årets festival i Sjoa, og åsted for konsert med et band mange kjenner men ingen vet navnet på.

Les mer om bygda med særpreg her!

Annonse

– Da vi hadde smekkfull åpningsfest på Banken sist helg spilte bandet Acquired Taste. De skal også spille på Sjoa River festival, men da heter de muligens noe annet. Så bandnavnet er usikkert, men kvaliteten kjenner vi til. Det blir garantert en bra fest, sier Kay-Arne Randen, som arrangerer festivalen sammen med Banken-eier Jon kristen Garmo og padlelegende Simon Westgarth.

DRIFTIG KAR: Kay-Arne Randen er regnskapsfører, eks-junior-europamester i elvepadling og festivalarrangør. Her driver han på like nedstrøms for Ridderspranget. Arkivfoto: Tore Meirik
DRIFTIG KAR: Kay-Arne Randen er regnskapsfører, eks-junior-europamester i elvepadling og festivalarrangør. Her driver han på like nedstrøms for Ridderspranget. Arkivfoto: Tore Meirik

Eget opplegg for juniorer er også nytt på årets festivalprogram, og det er for øvrig også en slags nyhet at det ikke blir noe av den nokså legendariske Pimp´n Hoe-festen i år.

– Ellers er programmet lett gjenkjennelig. Teamrace i Åsengjuvet torsdag, ekstremutfor i Ula som sannsynligvis blir flytta til Åmotfallene fredag og boatercross-konkuransen Rumble i Åmot lørdag. Ja, og så festen på lørdagskvelden, melder Randen, som håper på å få på plass 200 elvepadlere i Heidal denne uka.

Ellers er værmeldinga temmelig bra, det er perfekt vannstand i Åmotfallene og med litt flaks blir det fint i Finna også (men vær obs på de ti kyrne som har ramla nedi juvet).

– Det er igjen litt snø oppi fjellet, så med litt varmere vær kan det bli bra i Finna også, sier Randen.

Sjoa River Festival 2019 går fra 9. til 14. juli.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: