I råflotte omgivelser på Hjelle fikk folk prøve elvekajakk i enkle og trygge stryk i Stryneelva, med erfarne instruktører som tidligere på dagen fikk padla i en av landets beste padleelver, noen mil unna.

– Det virka som folk kosa seg og syns det var gøy å prøve. Alle hadde framgang, og alle klarte å krysse elva uten å velte, forteller Kay-Arne Randen fra padlebygda Heidal.

Annonse

PADLEDEBUT: Et 20-talls fornøyde festivaldeltagere fikk prøve elvekajakk på Stryneelva, under kyndig veiledning fra blant andre Kay-Arne Randen (i grønn kajakk). Foto: Tore Meirik

Randen hadde med seg padlebutikk-kollega Jon-Kristen Garmo og Norges største, mannlige padlestjerne, Mathias Fossum, for å gi folk en smakebit på elvepadling under Strynefestivalen. Men tidligere på dagen padla karene ei elv som ikke er særlig nybegynnervennlig.

– Horndøla er ei super elv, men mange fete dropp og sklier. Den ligger 40 minutter unna Stryn, og er helt klart blant de beste padleelvene i Norge, sier Kay-Arne.

– Hva syns du ellers om Strynefestivalen?

– Veldig bra opplegg, gøyal fest, fint vær, og ikke minst artig å se skigjengen herje i Freeline Jam. I hvert fall når gutta fra Trollhøe Høkkers er med!

Se filmen fra Horndøla –med hissig gangster-rap: