/ Padling

Ny mann på toppen

VEKO 2014: For første gang klarte en nordmann å stjele seieren i den individuelle klassen i Horgi ned foran vossingen Joar Wæhle.

Sist oppdatert 23. juni 2014 kl 19.02
SOLID KAR: Eirik Øvreeide var best i dag, og for første gang ble Joar Wæhle dytta ned fra toppen av pallen av en nordmann. Foto: Tore Meirik
SOLID KAR: Eirik Øvreeide var best i dag, og for første gang ble Joar Wæhle dytta ned fra toppen av pallen av en nordmann. Foto: Tore Meirik

I fjor vant nemlig brasilianske Marcio Franco, etter at Wæhle hadde tatt seieren fire år på rad. Men etter bestetid på skidelen og ledelse da syklinga starta, sørget ei punktering for at Wæhle ikke vant i år.

– Godt med pause

– Jeg trodde jeg skulle være i toppen, men ikke at noen andre enn Joar skulle vinne, forteller Eirik Øvreeide, som tok seieren i dag.

– Hvordan føles det å endelig slå Joar?

– Bra det!

Øvreeide er ikke i tvil om at syklinga er det vanskeligste, og han tror jevnt gode ferdigheter i alle tre grener var nøkkelen til seier –og at skidelen ikke hang sammen med de to siste.

– Jeg har godt av en liten pause innimellom der jeg. Men det var også viktig at stiene var tørre i dag, jeg sykler ikke mer enn at det alltid er tørt når jeg er ute. Det var godt å slippe gjørmehelvete oppi der, slik det vanligvis er, sier dagens vinner.

Ønsker seg flere konkurrenter

I jenteklassen fikk fjorårsvinner Kamilla Sporsheim med seg et par konkurrenter i siste liten, men de klarte ikke å ta fra henne seieren.

LES OGSÅ: Søker dra-på-jenter

– Skidelen gikk kanonbra, og jeg fikk ett minutt forsprang på syklinga. Da kunne jeg ta det rolig og holde meg på sykkelen, og ikke ta noen sjanser. Det gikk fint, men på padlinga var jeg veldig sliten. Men det gikk bra, og jeg er veldig fornøyd med alt egentlig, sier hun.

– Hva skal til for at flere jenter blir med i Horgi ned?

– Jentene må bare hive seg med! Du trenger ikke være god, alt går jo nedover! Man må være litt stabil i padlinga, men ski og sykkel krever ikke mye. Dette er verdens artigste konkurranse, så folk må bare bli med!

kamilla
kamilla

BEST AV TRE: Kamilla Sporsheim vant den individuelle jenteklassen i Horgi ned. Foto: Tore Meirik 

LES OGSÅ: Vinnerlaget

Publisert 23. juni 2014 kl 19.02
Sist oppdatert 23. juni 2014 kl 19.02
Relaterte artikler
Zack Mutton Holy Diver
Verdensmester Zack Mutton hyller Voss og det norske padlemiljøet

Verdensmester i elvepadling hyller Voss

25 ÅR MED GALSKAP OG LUE PÅ: Under Ekstremsportveko i 2013 var det helt korrekt å bruke lue innendørs. Foto: Roger Brendhagen
Veke-sjefen takker for seg

– Veko betyr alt for Voss

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue