I fjor vant nemlig brasilianske Marcio Franco, etter at Wæhle hadde tatt seieren fire år på rad. Men etter bestetid på skidelen og ledelse da syklinga starta, sørget ei punktering for at Wæhle ikke vant i år.

– Godt med pause

Annonse

– Jeg trodde jeg skulle være i toppen, men ikke at noen andre enn Joar skulle vinne, forteller Eirik Øvreeide, som tok seieren i dag.

– Hvordan føles det å endelig slå Joar?

– Bra det!

Øvreeide er ikke i tvil om at syklinga er det vanskeligste, og han tror jevnt gode ferdigheter i alle tre grener var nøkkelen til seier –og at skidelen ikke hang sammen med de to siste.

– Jeg har godt av en liten pause innimellom der jeg. Men det var også viktig at stiene var tørre i dag, jeg sykler ikke mer enn at det alltid er tørt når jeg er ute. Det var godt å slippe gjørmehelvete oppi der, slik det vanligvis er, sier dagens vinner.

Ønsker seg flere konkurrenter

I jenteklassen fikk fjorårsvinner Kamilla Sporsheim med seg et par konkurrenter i siste liten, men de klarte ikke å ta fra henne seieren.

LES OGSÅ: Søker dra-på-jenter

– Skidelen gikk kanonbra, og jeg fikk ett minutt forsprang på syklinga. Da kunne jeg ta det rolig og holde meg på sykkelen, og ikke ta noen sjanser. Det gikk fint, men på padlinga var jeg veldig sliten. Men det gikk bra, og jeg er veldig fornøyd med alt egentlig, sier hun.

– Hva skal til for at flere jenter blir med i Horgi ned?

– Jentene må bare hive seg med! Du trenger ikke være god, alt går jo nedover! Man må være litt stabil i padlinga, men ski og sykkel krever ikke mye. Dette er verdens artigste konkurranse, så folk må bare bli med!

kamilla

BEST AV TRE: Kamilla Sporsheim vant den individuelle jenteklassen i Horgi ned. Foto: Tore Meirik 

LES OGSÅ: Vinnerlaget