/ Padling

Med motorsag på padletur

SOMMERSTÆSJ: Motorsag og kløyvøks er en selvsagt del av padleutstyret til hovslager Karl Engen.

Sist oppdatert: 11. august 2014 kl 13.10
ERFAREN KAR: Karl Engen er hakket flinkere til å padle enn til å sko hest, og han er så god til å sko hest at han stadig vekk deltar i internasjonale mesterskap. Men her padler han i elva Krutåga i Nordland. Foto: Tore Meirik
ERFAREN KAR: Karl Engen er hakket flinkere til å padle enn til å sko hest, og han er så god til å sko hest at han stadig vekk deltar i internasjonale mesterskap. Men her padler han i elva Krutåga i Nordland. Foto: Tore Meirik

Karl Engen er hestekosmakeren fra Holmlia i Oslo som også er en av Norges beste elvepadlere –og garantert Norges blideste padler. Han setter like stor pris på et svært bål ved campen som fete stryk i elva, og har verken såpe eller sjampo i campingbagen.

Her er Karls padlestæsj: 

Creekbåt:

– Jeg starta sesongen med den beryktede Raptor til Zet kayaks. Et overlegent design, med en perfekt kombinasjon av sporty og tilgivende egenskaper. Men nå har jeg en Waka Tuna, som er en enda bedre båt. Aldri har en elvekajakk gitt meg så god selvtillit på elva. 

Lekebåt:

– Liquid Logic Pop. Jeg lekepadler ikke så mye, men fikk den her av Mariann Sæther, eller var det Martin Vollen? …for en del år siden. Har en fra Pyranha også, men jeg husker ikke hva den heter

Åre:

– En 205 cm lang, helcarbon Werner Sultan med krølla skaft. Bladene har en rå kraft fra de treffer vannet til de er ute, og skaftet er vist ergonomisk riktig, så da unngår jeg overbelastninger.

Trekk:

– Noname Pop Stop, det beste trekket jeg noen gang har hatt. Skikkelig slitesterkt. Alle sømmene er doble, og strikken rundt cockpitkanten er stramma for hånd av tsjekkisk kar som er lagd av gamle gravemaskiner og bulldosere. Det popper aldri!

Vest:

– Kokatat, den sitter godt og har nok lommer til z-drag, snus og sjokolade.

Tørrklær:

– Sweet sine tidligere combatmodeller, Prophecy tørrtopp og tørrbukse. Knekte grankvister og skarp stein har ikke sjans til og trenge gjennom når man synfarer i bushen.

Hjelm:

– Sweet strutter, har aldri hatt noen annen. Den er lett, komfortabel og ser fet ut. 

Karls tjuvtriks:

– Har du dårlig grep i åra? Finn noe sand og gni der du holder, skyld det av, og vips grepet er godt igjen. 

Annet utstyr:

– Motorsag fra Stihl får felt store nok trær til kveldsbålet. Med en tohånds-kløyveøks fra Fiskars  får du kløyva stokkene. Med denne setupen i bilen et du klar for høy bålføring i alt slags vær.

Se Karls stæsj i galleriet under!

Publisert 11. august 2014 kl 13.10
Sist oppdatert 11. august 2014 kl 13.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen