Adidas Sickline på elva Ötz i Østerrike (like ved Sölden) regnes som VM i bratt padling. Konkurransen har svært høy status, og samler flere hundre av planetens beste elvepadlere. Lørdag gikk norske Mariann Sæther til topps i den høythengende konkurransen, hvor målet er å padle raskest mulig ned et bratt og krevende stryk. I år var første gang mer enn 25 jenter stilte til start, og dermed oppnådde også jenteklassen kravene for å være verdensmesterskap.

– Det føles som om jeg har nådd ett etterlengta mål: å gjøre det bra i et internasjonalt stort mesterskap - og som attpåtil har en ganske høythengende tittel. Men aller mest er jeg fornøyd med at jeg padla mye bedre i finalen enn i de andre omgangene - jeg har god margin ned til nummer to, forteller Mariann Sæther.

Annonse

Hun hadde over seks sekunder margin ned til andreplassen, som gikk til britiske Jennifer Chrimes. Totalt brukte Sæther 1:03:49 i finaleomgangen.

– Strykene var teknisk krevende i går, men vannet kom opp med 15 centimeter over natta - noe som passa meg utmerket! Det ble mere push, de andre jentene psyka kanskje litt ut mens jeg trives med litt mer vann i bratte elver, sier hun.

– Hva var nøkkelen til seieren?

Jeg hadde rene og raske linjer hele veien og naila den nederste vanskelige boofen som jeg har slitt med i konkurranserunene mine -men ikke på trening. Jeg kunne nok ha pusha mer, men måtte spare til boofen nederst.

Ukrainske Alona Buslaieva ble nummer tre.

HOT SEAT (TUB): Her blir det klart at Mariann Sæther (til høyre) er planetens beste brattpadler. Foto: Evelyn Borge

Herreklassen ble vunnet av den spanske sprekingen og norgesvennen Gerd Serrasolses, foran engelske David Bain og Sam Sutton fra New Zealand. Norske Dag Sandvik nådde ikke finalen.

Konkurransen ble direktesendt på nett, og du ser reprisene her.

VERDENS RASKESTE: Gerd Serrasoles fra Sort i Spania. Foto: Tore Meirik