/ Padling

Omkom etter padleulykke i Smådøla i Lom

Mann i 20-årene døde i padleulykke i Lom

En britisk statsborger i 20-årene ble onsdag ettermiddag flydd til St. Olavs hospital etter en padleulykke i Smådøla i Lom. Torsdag ble han bekreftet omkommet.

Sist oppdatert: 4. august 2022 kl 10.04
Omkom i Smådøla.
OMKOM: En elvepadler omkom i Smådøla i Lom. Foto: Google Maps
Lesetid: 2 minutter

Mannen i 20-årene ble onsdag ettermiddag hentet opp av vannet etter at kajakken gikk rundt i elva Smådøla i Lom.

Etter en større redningsaksjon med luftambulanse, redningshelikopter og alpin redningsgruppe ble mannen hentet opp fra et fra et juv på 60–70 meter.

Det skriver NRK.

Mannen ble flydd til St. Olavs hospital i Trondheim. Torsdag formiddag ble mannen bekreftet omkommet. Etter det Fri Flyt kjenner til, skal mannen være en svært dyktig og erfaren padler fra Storbritannia. Pårørende er varslet.

Det skal ha vært to kajakker i vannet, mens flere fulgte etter på land. Det var følget som også varslet politiet.

–  Det var to personar som padlet i hver sin kajakk. Den ene gjekk rundt. Denne ble holdt inn til land av en eller flere personer cirka tre hundre meter nedenfor en bru som går over elva. Det er et juv og stri straum, sa politiets operasjonsleder Sidsel Svarstad til GD onsdag.

Smådøla i Lom er en godt kjent foss for padlere, som også er spektakulær. Smådølafossen er circa 15 meter høy.

En person ble i går kveld hentet opp av vannet etter a en kajakk gikk rundt i ei elv i Lom. Under fossen er et temmelig stort basseng, men etter dette er et bratt stryk.

Her kan du se bilde av fossen fra en tidligere anledning:

Forøvrig ble elva for første gang padlet i 1998 av Per Mundhjeld. Siden den gang har elva blitt regulert, som gjør at den padles oftere enn før. Fossen krever nå lav vannføring for å være trygg nok.

Denne uken omkom også en person i en raftingulykke i Sjoa.

Smådøla i Lom.
SMÅDØLA: Her er Martin Vollen på vei utfor Smådøla, som i 2006 var en av de høyeste droppene som er padlet i Norge. Foto: Jon Kristen Garmo
Publisert 4. august 2022 kl 09.55
Sist oppdatert 4. august 2022 kl 10.04
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen