/ Padling

Da det nesten gikk galt for de norske elvepadlerne i Tyrkia

– Jeg var stressa og desperat

Det er kjipt for en skadet og desperat elvepadler å frisoloere løse fjellvegger alene i et dypt og skummelt juv i Tyrkia. På Fri Flyt Utefilm ser du filmen om nettopp dette.

Sist oppdatert: 27. september 2022 kl 13.42
DRAMA: Eirik Hansen på vei inn i Manavgat-juvet i Tyrkia, hvor det ble mildt sagt dramatisk. Filmen om det hele ser du på Fri Flyt Utefilm.
DRAMA: Eirik Hansen på vei inn i Manavgat-juvet i Tyrkia, hvor det ble mildt sagt dramatisk. Filmen om det hele ser du på Fri Flyt Utefilm.
Lesetid: 2 minutter

– I situasjonen var jeg stresset og nærmest desperat på å komme meg ut av juvet. Som et villdyr i et bur. Jeg tenkte ikke på konsekvensene av det jeg gjorde før jeg sto cirka 200 høydemeter oppi fjellveggen uten sikring på et løst sva. Med stup rett nedenfor. Når jeg forteller historien til venner reagerer mange med at det er det sykeste de har hørt. Padlere med mange missions under beltet og mye erfaring fra redning og uhell reagerer ofte med forbløffelse over at dette faktisk skjedde, sier Eirik Hansen.

GOD STEMNING: Siden Eirik Hansen – til høyre her – lar seg intervjue vet vi at det heldigvis gikk bra da han var stuck nedi det kjipe juvet i Tyrkia.
GOD STEMNING: Siden Eirik Hansen – til høyre her – lar seg intervjue vet vi at det heldigvis gikk bra da han var stuck nedi det kjipe juvet i Tyrkia.

Han hadde et uhell på det vanskeligste stryket på elva i Manavgat-.juvet i Tyrkia, og fikk seg en farlig svømmetur, som ledet til en dramatisk redningsaksjon. Filmen Locked in - A Turkish Whitewater Epic forteller historien om desperate frisolo-forsøk, steinskred og kulde, etter det som skulle bli en trivelig padletur i et temmelig eksotisk land.

Se traileren til filmen lenger ned!

– Jeg sitter igjen med takknemlighet ovenfor Martin og Ruben som reddet meg. Når jeg ser meg selv i filmen tenker jeg ofte på meg selv som en dust som ikke tenkte på andre, og ble blind for verden og folkene rundt meg. Jeg har selvfølgelig også vært etterpåklok. Og tenkt hva hvis sånn eller sånn. Men det er ikke så mye poeng. Vi har trukket det vi kan av læring ut fra hendelsen og neste gang vi padlet stryket hvor det gikk galt, sørget vi for å sette opp ekstra sikring, forteller Eirik Hansen.

Han beskriver filmen som et unikt innblikk i det mest dramatiske som noen gang har skjedd han på elven. 

– Jeg har padlet i mange verdensdeler og dette her har inntil videre tatt kaka for meg. Jeg hadde flere close calls nede i Manavgat-juvet, og det kjentes ekkelt å se i ettertid. Men filmen er også en historie om overlevelse, uhell og usikkerhet, som jeg ser veldig frem til å dele med dere!

Locked in - A Turkish Whitewater Epic ser du på Fri Flyt Utefilm, som starter 1. november i Oslo.

Trailer:

Publisert 27. september 2022 kl 13.42
Sist oppdatert 27. september 2022 kl 13.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen