– I festivalen sine to første år har kajakkyndige lagt ned ein stor innsats som følgjebåtar for symjarane som kryssar Sognefjorden. I år får dei si eiga utfordring, Kayak Challenge. Tevlinga blir arrangert 10.august, kvelden før symjarane skal krysse Sognefjorden i Sognefjord Challenge, skriver arrangøren i en pressemelding og fortsetter:

Padlarane startar konkurransen på nordsida av Sognefjorden ved Nokkaneset (nedanfor Sognefjord Hotel), og endar opp i Feios på sørsida av fjorden. Lengda på denne ruta er seks kilometer.

Annonse

– Ein bør ha padla litt før ein legg i veg, og alle må i det minste kunne eigen- og kameratredning, men i utgangspunktet er alle slags padlarar velkomne, seier kajakkansvarleg Sigrid Henjum. Sjølv padla ho Sognefjorden på langs i 2006, og jobbar i år som kajakkguide i Balestrand.

Folkefest på land

Ein treng ikkje vere lynrask for å ha glede av Kayak Challenge. Padlarane vel mellom ein klasse med tidtaking og ein utan, der tempoet er meir bedageleg. På sørsida ventar ein varm velkomst på svaberga, med flotte premiar og folkefest i solnedgangen.