Sveitsiske Julian Stocker og engelskmannen Hugh Graham satte utfor legendariske Moneydrop i Strandaelva i tandemkajakk i dag, noe ingen har gjort før dem.

Skygge-plot

Annonse

Gutta gjore stuntet som en del av dagens video-konkurransen under Ekstremsportveko, hvor plottet er at Stocker følger Graham som en skygge gjennom hele dagen. De står opp av samme seng, er på do samtidig, spiser is og spaserer rundt på Voss samtidig, og til slutt padlet de altså Moneydrop samtidig.

Knakk åra

Og de klarte det nokså dramatiske stuntet på forbilledlig vis. Med Stocker som kaptein bakerst traff de linja perfekt, og plugga fossen. Ofte blir det krøll med rulling når en kajakk har to padlere, men siden Hugh Graham knakk åra i landinga, kunne Julian Stocker rulle gutta på rett kjøl igjen uten problemer.

Klassiker

Moneydrop i Strandaelva er en klassiker blant alle de store fossene i Norge, og Moneydrop ser veldig mye verre ut enn den er. Derfor drøyde det lenge før fossen ble padlet for første gang, men når det først skjedde, har nesten hvem, og hva, som helst vært utfor. Men i dag ble den altså padlet i tandemkajakk for første gang.