– 5. mai kan du oppleve basehopp fra kran, BMX, trialsykling, skating, elvepadling og rafting midt i hovedstaden, nærmere bestemt ved Langkaia i Oslo. Prosjektet har fått navnet Osloveko og selv om noen kanskje ønsker det, har ikke Ekstremsportveko tenkt å flytte festivalen til Oslo med det første, skriver Ekstremsportveko i en pressemelding til Fri Flyt.

Målet er å gi osloborgerne en smak av Ekstremsportveko, som altså går som normalt på Voss den siste uka i juni. Osloveko blir en endags sport- og musikkfestival, hvor flere stunts rundt omkring i byen står på planen.

– Ekstremsporten man får oppleve denne helgen er kanskje hverdagskost på Voss og i området rundt, med natur på verdensarvlisten, men det blir helt unikt å se dette i Oslo. Du vil kunne oppleve luftige stunts i Bjørvika, og elvepadlere vil sjokkere kaffehipstere på Grünerløkka denne lørdagen, sier daglig leder i Ekstremsportveko, Kjetil Kriken – som for øvrig også avslører at dette slett ikke er noe tegn på at Veko skal flagge ut til storbyen.

– Neida, vi trives godt på Voss og Ekstremsportveko skal fortsette å være på Voss i fremtiden også, understreker Kriken.