/ Padling

Chill i Chile

Elvepadler Halvor Heggem blogger fra padleparadiset Chile.

Sist oppdatert: 18. desember 2017 kl 10.26
REISEBREV FRA CHILE: Elvepadler Halvor Heggem er på plass i Chile for å sette utfor bratte elver. Foto: Rowan James
REISEBREV FRA CHILE: Elvepadler Halvor Heggem er på plass i Chile for å sette utfor bratte elver. Foto: Rowan James

Halvor Heggem (22)

– Jeg har drevet med elvepadling siden jeg var ni år gammel. Senere ble det A-camp der jeg fikk muligheten til å padle med forbilder som Karl Engen, Mathias Fossum, Morten Eilertsen, Mariann Sæther og Tyler Curtis.

Etter dette ble det Youngboaters som ble ledet av Mariann og Tyler. Dette førte til en satsing på freestyle og idrettslinje på Kongsberg videregående med elvepadling som toppidrett og søster Tora som treningspartner. Deretter ble det satsing på freestyle, og flere internasjonale mesterskap som EM og VM.

Nå er det bratt elvepadling som gjelder for meg, og de siste åra har jeg bodd på Voss, enkelt og greit på grunn av padle- og skimulighetene der.

Foto: Rowan James

Jeg har endelig klart å få tatt turen til Chile, etter å ha drømt om en tur hit lengre enn jeg kan huske, det er en av verdens helt klart beste destinasjoner for å utvikle seg som padler. 

STORT: Chile er fullt av fete og bratte elver.  Foto: Rowan James

Turen varer i to måneder. Jeg reiser med briten Rowan James, og sammen har vi et mål om å padle så mange elver vi kan. Turen startet i Santiago, hvor vi fikset leiebil (det gikk faktisk fint selv om vi begge er under 23 år!). S¨reiste vi ned til Pucón der vi padlet klassikerne Rio Palguin, Rio Nevados, Puesco, Trancura, Maichin og Rio Fuy.

TØFT: Rowan james på glatte sklier i Sør-Amerika. Foto: Halvor Heggem

Og siden vi først er i Chile, så ble det jo også noen fosser også. Femten meter høye Tomitita (som jeg tror den heter) og en super fin boof på rundt åtte meter i samme område er så langt de største.

BRATT: Tomatita er lille søsteren til store Tomata falls. Men Tomatita er heller ikke så liten. Her er Halvor på vei utfor. Foto: Rowan James

Etter cirka to uker i Pucón-området går turen nå videre ned mot Futaleufu. Vi planlegger å bruke litt over en uke ned, med stopp på ulike klassikere på veien. Det store målet med turen er svære Rio Baker – om vi tør!

EKSOTISK: Vakre omgivelser i Chile. Foto: Halvor Heggem

Publisert 18. desember 2017 kl 10.26
Sist oppdatert 18. desember 2017 kl 10.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen