5 turtips ved Trollstigen

Trollstigen byr på en rekke fine aktiviteter på sommeren og våren. Her er tips til fem ting du kan gjøre ved den populære turistveien på norgesferie.

Sist oppdatert: 21. mai 2021 kl 08.00
Trollstigen
TURTIPS: Trollstigen byr på mange fine muligheter. Her er gode tips til hva du bør gjøre ved den populære veien. Foto: Holger Uwe Schmitt
Lesetid: 2 minutter

Trollstigen åpner fredag, og den svært populære veien mellom Valldal og Åndalsnes byr på en rekke fine muligheter for både topptur, sykkel, fottur og elvepadling.

Her har vi samlet noen enkle tips til hva du kan gjøre med Trollstigen som utgangspunkt i vår og i sommer. 

Trollstigen åpner altså fredag 21. mai i år - og det finnes mange gode argumenter til hvorfor du bør reise til Trollstigen i år. Husk at du som abonnent på Fri Flyt har tilgang til guider og turbeskrivelser til toppturer på Trollstigen. 

Her er fem fine turtips ved Trollstigen:

Ski

Alnestind er den store klassikeren, en relativt enkel topptur på omtrent 700 høydemeter med fint skiterreng. Naboen Finnan er også et godt alternativ. På den andre siden av vegen er Stigbotthornet og Breitinden fine turer. 

Halvor Hagens kritikerroste guidebok Toppturer i Romsdal gir fine beskrivelser av turene. Du finner også tips til toppturer ved Trollstigen her.

Alnestind
SOMMERSKI-KLASSIKER: Alnestind er en populær, relativt enkel og veldig fin topptur som ikke er alt for lang fra Trollstigen. Arkivfoto: Tore Meirik

Sykkel

Trollstigen er en av Norges flotteste bakker.

Tar du turen fra Åndalsnes kan du gjøre det folkelig rett og slett ved å snu på toppen og sykle tilbake. Skal du sykle en runde må du en del lenger, og belage deg på en tur opp mot 15 mil totalt.

Tinderangling/Klatring

Isterdalen og fjellene rundt har en drøss klatreruter i mange lengder og vanskegrader. En fin og ikke alt fort vanskelig tur er sørveggen på Bispen, som er grad tre på det vanskeligste, men med mange fine passasjer og en flott egg.

Pinaklene på toppen av Trollveggen er også fine mål for klatreren, som nås med Stigrøra som utgangspunkt.

Nordryggen på Finnan er en flott og innholdsrik tinderangletur som kan kombineres med skikjøring.  

Fottur

Store Trolltind (inkludert Stabbe- og Bruraskaret) og Kongen er solide fjellturer med Stigrøra som utgangspunkt. Dette er litt bratte turer med litt klyving, men under normale forhold krever de ikke klatring og sikring med tau.

Flere av de andre toppene mot Romsdalen, inkludert den berømte Mannen, er gode alternativer.

Elvepadling

Rauma er en av verdens beste padleelver, men den ligger et stykke unna Trollstigen. Valldalselva derimot, er en perle av ei padleelv på Sunnmøre-siden av vegen. Elva har flere strekninger med pool & drop-padling i snilt terreng hvor både bæring og synfaring er temmelig enkelt.

Vanskelighetsgraden er fra grad en til fem, og det fins flere store stryk som må bæres. 

KART: Kart over Trollstigen
KART: Kart over Trollstigen
Publisert 21. mai 2021 kl 08.00
Sist oppdatert 21. mai 2021 kl 08.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen