Skituren inn til Breitinden er lang og for det meste i moderat terreng. Siste del har noe brattere terreng, med flott utsikt mot de ville Trolltindpinaklene.

Breitinden 1797 moh høy topptur i Romsdalen
Turbeskrivelse Breitinden
Breitinden er den største og høyeste av toppene i Trolltindmassivet. Dersom du ønsker å oppleve utsynet fra en topp med en 1700 meter bratt vegg rett ned i Romsdalen, er Breitinden toppturen som er lettest tilgjengelig.
- KAST 2 – Utfordrende
- Hovedområde: Romsdalen
- Underområde: Trollstigen
- Toppunkt:
- Høydemeter: 1100
- Kilometer: 5.2
- Faremomenter: Skred
- Bratteste punkt: 37 grader
- Startsted: Trollstigrøra, ved servicebygget (700 moh).
- Tid opp/ned: 6-8 timer
Tidligere var det vanlig å gå på ski inn til breen vest for toppen og følge en av ryggene opp til fots. Dersom det er snø i flankene anbefaler vi å heller ta skiene på sekken, for nedfarten kan være noe helt for seg selv.
Snøen forsvinner fort fra det første partiet inn mot Stigbotnvatnet. Turen til Breitinden er derfor best egnet like etter at Trollstigveien er åpnet (slutten av mai og tidlig i juni).
Atkomst/parkering: Trollstigrøra, ved servicebygget (700 moh).
LES OGSÅ: Turbeskrivelse Store Trolltind
Opp 4.3.1 normalveien
Dersom du ikke kan gå på ski fra veien følger du stien mot utsiktspunktet (ca 100 m) og tar av opp til høyre slik at du kommer opp på fjellryggen over utsiktspunktet (skilt til Stabbeskaret).
Hold høyden østover mot elva fra Stigbotnvatnet og kryss opp på høyresiden av denne. Videre følges terrenget nord for Stigbotnvatnet, opp en bratt, sørvendt passasje og deretter mot sadelen mellom Breitinden og topp 1464 moh.
Herfra er det tryggest å følge Vestryggen til den store flaten på 1670 moh. Det er vanlig å måtte bære skiene et lite stykke dersom det er lite snø eller hardt.
Tid: 6-8 timer
Høydemetre: 1100 hm
Lengde: 5,2 km
Bratteste parti: 30 – 37 grader 1140 – 1220 moh. 30 – 35 grader 1440 – 1640 moh
Faremomenter: Skred. Vær oppmerksom i det bratteste, sørvendte partiet på varme dager. Når solen står på kan det være fare for våte løssnøskred her.
Vanskelighetsgrad: Utfordrende
Se samleartikkel med flere turforslag i Trollstigen

Ned 4.3.2 Nordvestflanken / E2 / GV
Den vanligste nedfarten fra Breitinden gir ca 350 høydemeter med jevn, bratt flanke ned mot breen bak Trolltindene. Det er vanlig å følge snøflankene nærmere Romsdalen for å få mest sammenhengende snø.
Her er det parti på opp mot 40 grader, men det blir raskt slakere. Etter hvert er det vanlig å krysse tilbake mot sporene fra oppturen.
Når: Mai – juni (mid)
Faremomenter: Skred. Vær oppmerksom i de bratteste partiene. Når solen står på kan det være fare for våte løssnøskred.
Himmelretning: Nordvest, sørvest
Lengde nedkjøring: 1100 m
Bratteste parti: 30 – 37 grader 1680 – 1550 moh. 30 – 37 grader 1220 – 1140 moh
Tips: Det er fint å kombinere turen til Breitinden med en tur om Stabbeveggen (veggen rett nord for Frokostplassen. Herfra er det 800 m loddrett vegg ned mot Romsdalen og en flott utsikt mot Romsdalshornet på den andre siden av dalen.
Vanskelighetsgrad: Komplekst

Ned 4.3.3 Sørvestsiden / E2 / V-MV
Sørvestsiden er ca 600 m høy består av små flanker, renner og ribber som vender ned mot Stigbotnen. Siden er bratt i toppen, med korte eller lengre passasjer på 45 – 50 grader.
Lengst nord (kjørers høyre) er det minst bratt og terrenget er jevnest. Lenger sør blir det mer markerte renner i den øvre delen og terrenget er jevnt over noe brattere.
Flanken har i sin helhet mye terreng og mange valgmuligheter i forhold til soleksponering og vanskelighet.
Fra bunnen av Stigbotnen holdes høyden over vannet og tilbake til sporene fra oppturen.
Når: Mai – juni (mid)
Faremomenter: Skred. Solen tar godt inn i siden fra tidlig ettermiddag. Er man for sent ute er dette terreng for våte løssnøskred.
Himmelretning: Sørvest
Lengde nedkjøring: 1100 m
Bratteste parti: 35 – 45 grader 380 m (1680 mon – 1300 moh) 50 grader pass
Tips: Studer siden nøye på vei opp slik at du kan velge den linjen med best snø.
Vanskelighetsgrad: Komplekst
Se alle sakene om toppturer i Romsdalen
