Bynære opplevelser i Narvik

BYSOMMER: Narvik byr på bynære opplevelser på sommerstid, både på sykkel, i fjellveggen og på vannet.

Sist oppdatert: 13. juli 2020 kl 15.53
SVAVIK: Terrenget er variert i nordlandsbyen, og noen steder kan man sykle på svaberg.
SVAVIK: Terrenget er variert i nordlandsbyen, og noen steder kan man sykle på svaberg.
Lesetid: 4 minutter

ORD: HELLE ØVERHAUG

Sykkelentusiast og ordfører i Narvik, Tore Nysæter, liker sykkelmulighetene rundt Narvik så godt fordi de ligger nærme byen og gir fantastiske naturopplevelser.

Muligheter for alle

– Syklingen i narviksområdet har alle forskjellige nivåer. Det finnes muligheter for nybegynnere, og for de som er eksperter. Mye av syklingen er bynær, og man kan velge i alt fra korte turer til ordentlige turer, forteller Nysæter.

Selv er han stor fan av å sykle utfor i skianlegget i Narvikfjellet. Der er det mye spennende sykling som utfordrer han.

– Å sykle der er noe av det morsomste jeg vet! legger han til.

To andre favoritter er Reinneset og Rallarvegen. Her forteller han at det finnes mange stier som ennå er usyklet.

Spektakulær natur

– I tillegg er det utrolig vakkert å sykle der. Reinneset er helt spektakulært, og må være en av de fineste sykkelmulighetene i verden, på grunn av naturen rundt. Utsikten er fantastisk, og man sykler på svaberg og granitt, i tillegg til at det er bynært, sier ordføreren.

Han mener at også Tøttadalen har mange fine sykkelstier.

Nysæter sykler på grunn av fartsfølelsen. Han mener det er som å kjøre ski. Han elsker variasjonen syklingen gir, og det faktum at man aldri blir utlært.

– Det er alltid nye ting å teste ut, i tillegg til at det er en utrolig morsom måte å oppleve naturen på! understreker han.

Sykling

Narvikfjellet

Ligger nordøst i Narvik, og såpass nærme byen at det er enkelt å komme seg dit. Skianlegget i Narvikfjellet har i hovedsak muligheter for utforsykling på forskjellig nivå.

Reinneset

Ligger sør for Narvik. Her finnes det stisykling for alle og enhver. Terrenget er svært variert, og syklingen foregår blant annet på granitt og svaberg. Svabergområdene er best når det har vært tørt en stund. Fine naturomgivelser og utsikt.

Rallarvegen

Ligger sentrumsnært. Rallarvegen tilbyr også fine naturomgivelser, og her finnes det i tillegg et flust av stier for ivrige syklister. Det finnes blant annet mange stier som ikke engang er syklet enda, og området er under kartlegging.

Tøttadalen

Ligger sentrumsnært, ikke så langt fra Høgskolen i Narvik. Her er det også mange muligheter å sykle sti, og stiene har forskjellige vanskelighetsgrader.

Klatring

Kjerringveggen

På Haugfjell, øst for Narvik Et fint crag med mange boltede ruter. Det finnes også et par ruter for naturlig sikring. Fine naturomgivelser.

Leirvik

Nordøst for Narvik. Dette er et av de fineste og lettest tilgjengelige feltene i narviksområdet. Her er det relativt enkle ruter, og mange av dem er boltet. Det finnes topptaufester, og en flertaulengders naturlig sikret rute.

Stiberg

Ligger sør for Narvik by. Dette er et klatrefelt som er naturlig sikret, og inneholder ruter som er gradert mellom 7 og 9.

Svartdalen

Befinner seg øst for Narvik. Dette er et felt med mange fine klatreruter. De er i hovedsak gradert mellom 5+ og 8+. Terrenget kan være litt ulent. Mange av rutene er boltet og har topptaufester. Det finnes noen få ruter med naturlig sikring.

Framnes

Dette klatrefeltet ligger neste midt i byen, ved veien mot flyplassen. Det er et ganske lite klatrefelt, men det er fint. Rutene ligger mellom 5+ og 7, og her finnes det bolter og topptaufester.

Stetind

Dette fjellet ligger sørvest for Narvik, er Norges nasjonalfjell og ligger 1392 moh. Det byr på mye spennende klatring, og passer nok best for den som ikke har for mye høydeskrekk. Det finnes guidede turer hit, og noen sier dette er Norges flotteste klatretur. 

Windsurf

Skjomnes

Ligger sørvest for Narvik by, og rett ved E6. Dette er en god windsurfspot, som blant annet er brukt en del av erfarne windsurfere, og studenter ved høgskolen.

Publisert 13. juli 2020 kl 15.53
Sist oppdatert 13. juli 2020 kl 15.53
annonse
Relaterte artikler
annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen