– Jeg har nok ikke helt skjønt hva freeride betyr, sier Storm (11) i teaseren for serien som skal vises her på friflyt.no gjennom vinteren. Storm er sønnen til Fri Flyt-kjendis Fredrik Luytkis (43), som i aller høyeste grad vet hva freeride betyr. Fredrik har i en årrekke vært blant landets mest profilerte frikjørere og gjort skikjøringen til levebrød. Med fast plass på Dynastar-teamet var han i sin tid med på Freeride World Tour. Men de senere årene har fokuset stadig gått vekk fra seg selv og over på kommende generasjoner skikjørere. I dag er det blitt like viktig for ham å løfte sporten på andre vis. Blant annet gjennom Go Freeride sine guide- og kursopplegg på Gaustatoppen. De seneste årene har han dessuten etablert skiklubben Ullr, som etter sigende skal være landets raskest voksende skiklubb. Overraskende for noen, da dette er en klubb som baserer seg kun på skileik. Portfri sådan. 

 

I denne sesongen har Fredrik fått med seg sønnen Storm i serien Generasjon Freeride. Og selv om Storm ikke helt klarer å sette ord på begrepet «freeride» vet han godt hva det innebærer.  

Saken fortsetter under bildet

GJENGEN: Carl Peder Engeset (19) Storm Luytkis (11) og Fredrik Luytkis (43) er Generasjon Freeride
GJENGEN: Carl Peder Engeset (19) Storm Luytkis (11) og Fredrik Luytkis (43) er Generasjon Freeride

LES OGSÅ: Forbud mot flips i juniorkonkurranser

Mellom Storm og Fredrik har vi Carl Peder Engeset. 19-åringen som i mange år har vært under Fredrik sine vinger, som har fungert som en mentor for skitalentet. 

– Carl Peder er det råeste talentet vi har i Norge innen frikjøring, uttalte Fredrik Luytkis i fjorårets sesong av Generasjon Freeride. Nå er gutten fra Holmenkollen uteksaminert fra Wang Toppidrett og innrullert i militært. Og selv om Carl Peder kan vise til resultater i store frikjøringsresultater, har læregutten fortsatt litt å bevise. 

Nå er de altså tilbake med mer. Serien kommer i seks episoder. Første episode slippes torsdag 11. januar.

GENERASJON FREERIDE

Mens Fredrik Luytkis (43) er en kjent figur i frikjøringsmiljøet med bakgrunn som alpinist, Dynastar-profil og proff frikjører med deltakelse på world touren, har Carl Peder (19) fortsatt et relativt blekt rulleblad. Riktignok har han deltakelser i Freeride Junior World Tour, VM, RFC og et utall helger i Hemsedal. I fem-seks år har de to kjent hverandre. Fredrik så tidlig talentet til Carl Peder og tok ham under vingene. Der har han vært siden. I sesong 2 av den populære serien har Fredrik tatt mes seg sønnen sin Storm på 11 år.