– Blir du med til Stryn Sommerski? 

Annonse

Spørsmålet fra Carl Peder Engeset til Fredrik Luytkis er det samme i år som i fjor. Svaret er også det samme. 

– Jobb og forpliktelser! Og Storm (sønnen jour. anm.). Men det er klart jeg vil. Sjekker og kommer tilbake til deg, svarer Luytkis som på sin side må finne ut om sønnen Storm kan og vil være med oppover. 

Her kommer altså første episode av Generasjon Freeride sesong 2. Alle skjønner selvfølgelig at Fredrik løser tidsklemma og kommer etter. Storm (11) får dermed sitt første møte med denne unike plassen, og selv om det lille skitalentet har kjørt en del utenfor løypene før, er det vanskelig å tenke seg noen bedre plass enn Stryn Sommerski for introduksjon til frikjøring. 

Men det blir etter at Carl Peder får seg noen av sesongens aller fineste svinger på sommersnøen. 

Saken fortsetter under bildet

Det er altså ikke Carl Peder Engeset som har havnet i tidklemma, men mentor Fredrik Luytkis. Bilde: Christian Nerdrum
Det er altså ikke Carl Peder Engeset som har havnet i tidklemma, men mentor Fredrik Luytkis. Bilde: Christian Nerdrum

GENERASJON FREERIDE

Mens Fredrik Luytkis (43) er en kjent figur i frikjøringsmiljøet med bakgrunn som alpinist, Dynastar-profil og proff frikjører med deltakelse på world touren, har Carl Peder (19) fortsatt et relativt blekt rulleblad. Riktignok har han deltakelser i Freeride Junior World Tour, VM, RFC og et utall helger i Hemsedal. I fem-seks år har de to kjent hverandre. Fredrik så tidlig talentet til Carl Peder og tok ham under vingene. Der har han vært siden. I sesong 2 av den populære serien har Fredrik tatt med seg sønnen sin Storm på 11 år.