– Carl Peder er det råeste talentet vi har i Norge innen frikjøring, sier Fredrik Luytkis (42) i ett av de kommende innslagene av Generasjon Freeride. Dermed er forventningene grundig etablert til 18-åringen fra Holmenkollen som for tiden går Frikjøringslinja på Wang Toppidrett. 

Mens Fredrik er en kjent figur i frikjøringsmiljøet med bakgrunn som alpinist, Dynastar-profil og proff frikjører med deltakelse på world touren, har Carl Peder fortsatt et relativt blekt rulleblad. Riktignok har han deltakelser i Freeride Junior World Tour, VM, RFC og et utall helger i Hemsedal. I fem-seks år har de to kjent hverandre. Fredrik så tidlig talentet til Carl Peder og tok ham under vingene. Der har han vært siden.

LES OGSÅ: – Det er ingen skam å snu

Engeset i kjent, kontrollert stil.
Engeset i kjent, kontrollert stil.

LES OGSÅ: Her kommer snøen i helga

Basert på noen dager i Strandafjellet Skisenter og Stryn Sommerski skal Fri Flyts lesere få være med på ski med radarparet. På Stryn-turen må riktignok Carl Peder nøye seg med vikarierende læremester. Når det viser seg å være selveste Fred Syversen, blir ikke coachingen noe mindre spennende, akkurat. 

LES OGSÅ: Nå kan du kjøre pudder i Hemsedal

Her har du teaser til serien (øverst i saken), som får oppstart neste fredag.